Milatović: Ojačati crnogorski kokus u Predstavničkom domu SAD

Milatović: Ojačati crnogorski kokus u Predstavničkom domu SAD

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović obratio se članovima Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država sa ciljem jačanja crnogorskog kokusa u tom tijelu.

Kako je saopšteno iz Kabineta Milatovića, on je poručio da je nedavna posjeta SAD ukazala na potrebu intenziviranja saradnje dvije savezničke države, sa ciljem da Crna Gora postane primarni partner Sjedinjenih Država na Zapadnom Balkanu.

„U narednom periodu jačanje crnogorskog kokusa u Kongresu je od ogromne važnosti s obzirom na ključnu ulogu koju ima kako bi se njegovali i produbljivali odnosi između Crne Gore i SAD-a. Vaša podrška nije važna samo za Crnu Goru, već ima potencijal da donese benefite koji prevazilaze naše bilateralne odnose. Radeći zajedno na rješavanju zajedničkih izazova i promovisanju zajedničkih ciljeva, kao što su regionalna stabilnost, bezbjednost i prosperitet, možemo doprinijeti napretku čitavog regiona Zapadnog Balkana. Stoga, pozivam Vas da razmislite o pristupanju crnogorskom kokusu kako bismo zajednički izgradili još snažnije partnerstvo između Crne Gore i Sjedinjenih Država“, stoji u obraćanju Milatovića.

On je istakao da je tokom posjete SAD-u imao priliku da se uvjeri da članovi Kongresa sa obje strane političkog spektra pružaju nepokolebljivu podršku demokratskom razvoju Crne Gore i da ta dvostranačka podrška naglašava jaku i trajnu vezu između dvije zemlje.

„Posebno sam zahvalan sadašnjim članovima crnogorskog kokusa na nepokolebljivoj podršci ključnim spoljnopolitičkim ciljevima Crne Gore. Njihova posvećenost je visoko cijenjena i važna u napretku naše zemlje. Put koji je pred nama zahtijeva nepokolebljivu solidarnost i saradnju naših prijatelja i partnera, dok nastojimo da prevaziđemo prepreke i postignemo naše zajedničke ciljeve prosperiteta, stabilnosti i demokratske zrelosti“, kazao je Milatović.

Podsjetio je da je Crna Gora od obnove nezavisnosti 2006. godine ostvarila značajan napredak u svom demokratskom razvoju, ostajući čvrsto posvećena članstvu u Evropskoj uniji i pojačanoj bezbjednosti i stabilnosti kao članica NATO-a, piše u saopštenju. 

„Naše članstvo naglašava naš strateški značaj i spremnost da doprinesemo regionalnoj i globalnoj stabilnosti. Veoma cijenimo partnerstvo koje dijelimo sa Sjedinjenim Američkim Državama u okviru ove Alijanse i ostajemo nepokolebljivi u našoj posvećenosti njenim namjerama i ciljevima“, zaključio je Milatović.

Kokus predstavlja grupu zakonodavaca unutar Predstavničkog doma SAD-a koji se organizuju kako bi pružili podršku određenoj zemlji, promovisali odnose s tom zemljom i radili na pitanjima od zajedničkog interesa, podsjećaju iz Kabineta predsjednika. 

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.