Spajić: Ostajemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik

Spajić: Ostajemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik

Investiramo u modernizaciju i opremu sa 35 odsto našeg vojnog budžeta i spremni smo da ostanemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik NATO-a, kazao je premijer Crne Gore Milojko Spajić koji predvodi crnogorsku delegaciju na Samitu NATO alijanse u Vašingtonu.

Povodom početka Samita premijer Spajić je poručio da mu je zadovoljstvo što predvodi delegaciju Crne Gore i istakao da je ova godina u kojoj se obilježava 75 godina NATO-a, “posebna i po tome što svjedočimo istorijskom poboljšanju raspodjele tereta među NATO saveznicima”.

“23 saveznika među kojima je i Crna Gora, trenutno su na ili iznad minimalnog nivoa od dva odsto BDP-a za odbrambenu potrošnju to je više nego duplo u odnosu na izdvajanja prije samo četiri godine” poručio je on.

Investiramo u modernizaciju i opremu sa 35 odsto našeg vojnog budžeta i spremni smo da ostanemo posvećen, pouzdan i kredibilan saveznik NATO-a, kazao je premijer.

“Samit je prilika da ojačamo naš savez i prilagodimo se novim bezbjednosnim izazovima” kazao je premijer i izrazio očekivanje da će donijeti konkretne akcije koje će doprinijeti globalnoj bezbjednosti i stabilnosti.

U saopštenju za medije navodi se da je Spajić na marginama Samita imao brojne susrete i razgovore sa liderima država članica.

“Između ostalih sa predsjednikom SAD Džo Bajdenom, predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Španije Pedrom Sančezom, premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom te premijerom Islanda Bjarni Benediktsonom i brojnim ostalim zvaničnicima”, kaže se u saopštenju Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.