Vujović: Politička scena haotična i nestabilna, rješenje vanredni parlamentarni izbori

Vujović: Politička scena haotična i nestabilna, rješenje vanredni parlamentarni izbori

Evropski savez, čiju osnovu čine SDP, SD i LP, partije koje su prepoznate u javnom djelovanju, kao nov politički entitet, novi brend, pokrenuće točak pozitivnih promjena i udruživanja, koji će se nadograđivati građanskim stubom, novim licima, što je ujedno novi kvalitet i snaga Saveza, smatra Ivan Vujović, predsjednik SDP.

On je u emisiji ‘Kontakt’ RTV Nikšić kazao da je trenutna politička situacija u Crnoj Gori „nestabilna, neodrživa“, a kao rješenje vidi vanredne parlamentarne izbore.

Jasna je, kako ističe Vujović, politička i ideološka profilacija Saveza.

„Možemo razgovarati i sarađivati samo sa onim političkim subjektima koji istinski zagovaraju platformu evropske, građanske, antifašističke Crne Gore. Ne deklarativno. Mi ne možemo sarađivati sa nacionalističkim i antievropskim organizacijama, sa onima kojima se upravlja na daljinski iz susjednih država. Mislim na bivši Demokratski front. Što se tiče ostalih političkih partija koje su, na žalost, postali politički sateliti DF, želim da vjerujem da će izaći iz političkog kišobrana DF. Danas radikalna desnica, DF sa 13 poslanika u crnogorskom parlamentu vlada parlamentarnom većinom, Crnom Gorom. Premijer Spajić, na žalost, samo tu figurira kao običan izvršilac politike DF, koji pristaje na sve njihove pritiske i ucjene. Na kraju će pristati i na rekonstrukciju Vlade, što je po meni, katastrofalan scenario za Crnu Goru, jer su se pod pritiskom desile sve ove stvari u crnogorskom parlamentu zbog čega smo dobili velike kritike iz regiona, iz Brisela“, naglašava Vujović.

Napominje da se rekonstrukcija Vlade sprovodi kada „postoji problem“ i neki ministri „nijesu radili dobro posao“, a do tog zaključka se dolazi, objašnjava Vujović, tokom trajanja Vlade a ne prije samog formiranja.

„Imamo nelogičan i neracionalan pristup u vezi sa rekonstrukcijom samo da bi se udovoljilo političkim zahtjevima Demokratskog fronta. Postavljanje ministara, zapošljavanje po dubini. Dakle, sistem treba srušiti da bi se zadovoljilo 13 poslanika od 81“, ističe Vujović.

Komentarišući situaciju na lokalnom nivou u Podgorici, Andrijevici, Beranama, Vujović smatra da to samo odslikava „neodrživo stanje“.

„Zbog toga će biti brzo vanredni parlamentarni izbori. U Podgorici, koja je Crna Gora u malom, sve su izvjesniji izbori, a to ne može da ne ostavi posljedice što se tiče državnog nivoa. To pokazuje da je politička scena haotična, nestabilna, i neophodno je političko resetovanje, a to resetovanje možemo imati jedino kroz vanredne parlamentarne izbore i novu ponudu političkih struktura“, poručuje Vujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.