Kako Dajković obmanjuje javnost:  Osim imovine „zaboravio“ da pomene da mu je majka 2017. otkupila stan za 12.500 eura

Kako Dajković obmanjuje javnost: Osim imovine „zaboravio“ da pomene da mu je majka 2017. otkupila stan za 12.500 eura

„Ugroženi Srbin iz Crne Gore“ Vladislav Dajković saopštio je u neđelju da Crna Gora treba da se okrene Srbiji jer će se Evropska unija raspasti prije nego Crna Gora postane njena članica. Opasna izjava koja nije naišla na osudu parlamentarne većine dolazi od političara koji se prije nekoliko mjeseci požalio kako za vrijeme vladavine DPS-a, ni on ni bilo iz njegove familije nije mogao da se zaposli, kao ni da dobije bilo kakvu pomoć. No, da li je to baš tako.

Lider vanparlamentarne partije Slobodne Crne Gore i šef Službe za odnose s građanima u Glavnom gradu u proteklih godinu je enormno uvećao imovinu.

Kako je portal Standard već pisao, u izvještaju predatom početkom decembra prošle godine, Dajković je od imovine prijavio livadu površine 1.201 m², te dva automobila – Peugeot proizveden 2017. godine i BMW iz 2015.

Samo mjesec kasnije, a potom i u martu, Dajković je predao izvještaje iz kojih se vidi kako je njegova imovina višestruko uvećana.

markomilacicivladislavdajkovicsacgzastavom

Tako je, umjesto dotadašnje livade, funkcioner Glavnog grada postao vlasnik kuće i dva stana, pri čemu je imovinu uvećao za 427 m².

U izvještaju iz januara ove godine, noviteti su kuća od 206 m², te stanovi od 127 i 57 m². Uz to, Dajković je u međuvremenu prijavio i garažu površine 37 m². Za svaku od tih nekretnina prijavio je kako je njihov stoprocentni vlasnik i da je osnov sticanja stoji – gradnja.

Pritom, i vozilo BMW je ‘novina’ među Dajkovićevim nepokretnostima u odnosu na izvještaj iz avgusta prošle godine, u kojem tog automobila nije bilo.

GNj7EMiXYAAD3WH

Iako se Dajković nemušto pravdao da je imovinu dobio od oca, i tvrdio da je vozilo BMW X5 kupio u kompenzaciji za Audi koji je prethodno posjedovao, postavlja se pitanje odakle novac za takvu kompenzaciju.

Cijena polovnog BMW X5, starosti kao Dajkovićevo vozilo je 25.000€ – 45.000€, zavisno od verzije, opreme kilometraže i dr. Čak i da je Audi vrijedio i prodat za svotu potrebnu za ovaj BMW ostaje pitanje odakle Dajkoviću toliki novac ako je, kako sam kaže. bio nezaposleno lice.

S obzirom na to da je prijavio platu od 1.119 €, koliko prima iz Glavnog grada, Dajkoviću i sa najavljenim povećanjem plate kroz program Evropa sad 2.0 trebalo punih 20-4 godina da uštedi da kupi pomenuti BMW X5 ako bi za njega izdvjao cijelu platu, da ni centa ne potroši na bilo što drugo.

No, osim ovih nekretnina, Dajković koji na sva usta proziva DPS kako je „proganjao“ njegovu porodicu, on je u svojim izletima na srpskim televizijama „zaboravio“ da pomene da je njegova majka dobila mogućnost da za svega nešto više od 12.000 eura otkupi stan od podgoričke Čistoće!

GR6JKWnXsAA0CsA11

Gordana Dajković je jedina osoba koja je 2017. godine dobila mogućnost da stan od 47 m² u vlasništvu Čistoće DOO otkupi na rate, za 105 eura mjesečno, s rokom otplate od deset godina.

Dajković je, Odlukom gradonačelnice Olivere lnjac, imenovan 11. avgusta na dužnost rukovodioca Službe za građane Glavnog grada, uprkos činjenici da ne ispunjava uslove.

20240617vladislavdajkovicupravnainspekcijaposao1054x1200

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.