Protestna nota Crnoj Gori lični a ne zvanični stav
Staša Košarac

Protestna nota Crnoj Gori lični a ne zvanični stav

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BIH Staša Košarac uputio je pismo ministru vanjskih poslova Crne Gore Filipu Ivanoviću, u kojem navodi da protestna nota koju je uputio ministar Elmedin Konaković ne predstavlja zvaničan stav Predsjedništa Bosne i Hercegovine, potvrđeno je Portalu RTCG iz Savjeta ministara.

"Ovim putem vas kao zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BIH želim informisati da protestna nota koju je prema izjavi u medijima Crnoj Gori uputio ministar inostranih poslova BIH Elmedin Konaković, ne predstavlja zvaničan i usaglašen stav Predsjedništva BIH, kao i ustavno nadležnog za vođenje spoljne politike, kao ni Savjeta ministara nadležnog za sprovođenje politika i odluka Bosne i Hercegovine. Pisanje i slanje ličnih političkih stavova u ime BIH je uzurpacija i zloupotreba ovlašenja, o čemu sam kao zamjenik predsjedavajućeg imao potrebu i dužnost da vas obavijestim", naveo je Kotarac u pismu upućenom ministru Ivanoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.