Ovo su objekti Milivoja Katnića, njegova dva brata i dva sinovca u Bajramovici i Novom selu; Radan Katnić: Čekamo ekpertizu od milion i pedeset hiljada eura
Foto: Privatna arhiva

Sin bivšeg Specijalnog državnog tužioca uputio otvoreno pismo Novoviću

Ovo su objekti Milivoja Katnića, njegova dva brata i dva sinovca u Bajramovici i Novom selu; Radan Katnić: Čekamo ekpertizu od milion i pedeset hiljada eura

Sin nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, Radan Katnić dostavio je CdM-u fotografije objekata u Bajramovici i Novom selu koje su u vlasništvu porodice Katnić.

Nakon što je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović saopštio da je vještačenjima utvrđeno da je građevinska vrijednost objekata pritvorenog Milivoja Katnića u Barjamovici i Novom selu oko 1.050.000 eura, reagovao je Radan Katnić i naveo da te tvrdnje nisu tačne.

Radan Katnić u otvorenom pismu Novoviću, u koji je CdM imao uvid, poručio da čekaju ekpertizu od milion i pedeset hiljada eura.

U pismu Novoviću mlađi Katniće se posebno osvrnuo na vrijednost imovine za koju je GST kazao da je vještačenjem utvrđeno da ukupna imovina u selima Barjamovica i Grbe iznosi million i pedeset hiljada eura.“U rješenju koje ste nam dostavili o zabrani korišćenja i raspolaganja imovinom u koji ste uvrstili svu imovinu pa i onu koja je susvojina svim ostalima bilo je dozovljeno korišćenje imovine u toku postupka. Ovo rješenje pominjem zbog toga što su sve nepokretnosti na Novom selu izgrađene prije 2018. godine što potvrđuje ortofoto snimak iz marta 2018. godine, a mome ocu se stavlja na teret da je postao član kriminalne organizacije od 2020, pa je nejasno i djetetu od 15 godina kao je novcem koji je navodno stekao učešćem u kriminalno organizaciji od decembra 2020. koristio da sagradi kuću i pomoćne objekte koje je gradio u toku 2010. godine pa do 2012. godine a sve ostale nekretnine izgrađene su prije 2018. godine”, navodi on u pismu.

Prema njegovim riječima 2018. godinu navodi kao godinu kada imaju ortofoto snimak jer od prije ne postoji snimak koji je javno dostupan, “a kao ga vi imate bilo bi pošteno da ga dostavite.”

“Pošto ste Novo selo procijenili na 315.000 eura a malo više od toga smo ga mi i prodavali, iako se izgradjnja odvijala kada su cijene materijala bile mnogo niže. Vi ste u procjeni koristili torškovnu metodu, pa ste dobijeni iznos morali korigovati koeficijentima i faktorima dobijenim uvrštavanjem inflacije, kamata i mnogih drugih faktora kroz složene matematičke formule. Ali o metodama nećemo sad, nego nakon dobijanja “ekspertize” ako je budte htjeli dati jer na svaki način opsturirate naša pisma i zahtjeve”, piše Radan Katnić.

Skoncentrisaćemo se, dodaje on, na Barjamovicu i ovih 730.000 eura koliko tvrdite da vrijedi ukupno 461,82 kvadrata nezavršenih objekata, od čega je 360 kvadrata namjena za stanovanje a 85,8 kvadrata su garaže.

“Dostavljam fotografije svake kuće iznutra a i spolja, da bi se građani uvjerili u kakvom su stanju i fazi radovi. Kada bi ukupnu vrijednost od 735.000 podijelili sa ukupnom kvadraturom od 461 kvadrata objekata od kojh je samo jedan od 88 kvadrata završen, a ostatak od 373 sa 86 kvadrata garaže završen 60 do 70 odsto”, naglašava on.

Kada se, kako kaže, ovaj nalaz uzme u obzir isapda da je 60 do 70 odsto zavrsenih objekata građenih metodom “kamen na kamen” građenog od kamena koji se nasao tu prilikom čišćenja teretena, u prosjeku iznosi 1591 euro po metru kvadratnom.

“Kada bi smo od ovoga oduzeli garaže u kojima nije sprovođena struja niti stavaljan patos već je samo mrtva ploča što se sve vidi sa fotografija, ostaje nam 376,8 kvadratnih metara stambenog prostora u prosjeku završenog 70 do 80 odsto i kada se to izracuna dolazi se do cifre da je kvadrat u selu barjamovica gradjen od kamena bez fasade unutra ili spolja iznosi 1900 erua po kvadratu što je apsolutni nonsens i govori o tome koliko je ozbiljna ova vaša ekspertiza”, naveo je on.

Katnić je komentarisao sumnje Novovića, odnosno SDT-a, da sva njihiva imovina nije ustvari imovina šire porodice već isključivo Milivoja Katnića, te da on nije prilikom pretresa iznio primjedbe da to nije njegovo.

“Tu ste iznijei neistinu jer su dva svjedoka jasno čula i prenijela nama da je jasno rekao koja kuća pripada njemu, meni a koje kuće pripadaju njegovom starijem bratu Radomiru, te mlađem bratu Slavku i sinovcu Miloradu, a u izjašnjenju pred tužiocem Milošem Šoškićem detaljno je iznio koliko je ko u tom periodu dao novca za izgradnju. Dakle, sve da se prihvati ova vaša besmislena procjena od 735.000 eura ona se dijeli na tri brata i jednog sinovca jer je u katastru to upisano kao zajenidčka svojina i to jeste tako i svo Cetinje zna da mi mlađi stric živi tamo bar pola godine”, naglasio je Radan Katnić.

On je kazao i da je njegov stric Radomir iznenađen procjenom koju je saopšzio Novović, i donio ovlašćenja svih suvlasnika da svu ovu imovinu “Vama, Šoškiću i ekspertu koji je radio procjenu damo u 50 odsto vrijednosti vaše procijenjene vrijednsoti pa je vi prodajte koliko vrijedi i zaradite. Ovih 200.000 kvadrata đedovine vas častimo”.

“Čekamo ekpertizu od milion i pedeset hiljada…”, poručio je Radan Katnić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.