Mandić predložio dnevni red: Poslanici sjutra počinju raspravu o IBAR zakonima

Poslanici crnogorskog parlamenta nastavili su danas rad. Predsjednik Skupština Andrija Mandić je, kako je ranije najavio, dnevni red predložio na samoj sjednici. Riječ je o 12 zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR), a posljednja 13. tačka su izbori i imenovanja. Mandić je najavio da će se danas samo raspravljati o posljednoj tečki dnevnog reda, a to je da se za zamjenika generalnog sekretara imenju Boban Stanišić. Nakon što je izglasan predloženi dnevni red Stanišić izabran za zamjenika generalnog sekretara Skupštine (za njegov izbor glasao 71 poslanik), šef parlamenta je saopštio da rad nastavljaju sjutra u 10 časova.

Poslanici će sjutra razmatrati: Predlog zakona o lobiranju, Predlog zakona o izmjeni dopuni zakoni kao o krivičnom postupku, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudovima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudskom savjetu i sudijama, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, Predlog zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o oduzimanju imovinske koristi stačene kriminalnom djelatnošću, Predlog zakona o medijima, Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru i javnom medijskom servisu Crne Gore, Predlog zakona o audio-vizualno-medijskim uslugama.

Iako se ranije spekulisalo o mogućnosti da se u dnevni red ove sjednice uvrsti Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, poslanici na ovoj sjednici o tome neće raspravljati.

Tok sjednice: 

Nakon što je Mandić predložio dnevni red poslanik DPS-a Nikola Rakočević je zatražio da predsjednik parlamenta objasno zašto je prosle sedmice dva puta odlagana sjednica Skupštine.

Mandić je odgovorio da dogovor sa kolegijuma nijesu realizovali i nijesu, kako kaže, pretočili u konačnu realizaciju sjednice.

Mandić je prošle sedmice zakazao sjednicu i iskoristio mogućnost iz Poslovnika da predloži dnevni red na sjednici.

“Dnevni red ću predložiti na samoj sjednici”, naveo je Mandić prilikom zakazivanja sjednice.

Premijer Milojko Spajić je saopštio da danas su IBAR zakoni u parlamentu, a strategija za borbu protiv korupcije na Vladi.

“Trčimo zadnji kilometar pred cilj”, poručio je Spajić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.