Jokić: Predsjednik prijeti Skupštini i prije rasprave o setu medijskih zakona
Bojana Jokić

""S obzirom na to da se radi o zakonima ključnim za završna mjerila odobrena od strane EU, cijela situacija je još grotesknija"

Jokić: Predsjednik prijeti Skupštini i prije rasprave o setu medijskih zakona

Predsjednik države, koji bi po Ustavu trebao da proglašava zakone, prijeteći je reagovao prema Skupštini prije nego što je Skupština uopšte raspravljala o predlozima medijskih zakona, kaže predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progresa Bojana Jokić.

"S obzirom na to da se radi o zakonima ključnim za završna mjerila odobrena od strane EU, cijela situacija je još grotesknija", kaže Jokićeva.

Ona je saopštila da ne prođe dan da predsjednik ne prisvoji ovlašćenja koja mu, kako kaže, ne pripadaju i "ne pripiše sebi ulogu koja mu nije dodeljen"a.
"Na njegovu žalost, a našu sreću predsjednik ne može samostalno da piše i usvaja zakone, već samo da ih proglasi ukazom. Ovo je demokratska država sa jasno definisanim sistemom i granama vlsti", kazala je ona. 

Istakla je da je javnost već imala priliku da vidi predsjednikovu neskladnost između priče o stručnim kvalifikacijama i njegovih postupaka prilikom formiranja užeg tima saradnika.

"Svi znamo kako su se pozivi za stručnu javnost, koja je slala više hiljada CV-a, završili i kako su pozicije dobili, ne najbolji, nego oni koji su sa predsjednikom u tom momentu bili u prijateljskim odnosima", poručila je Jokić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.