Živković – Bejer: Zabrinutost u pogledu državne politike i evropskog puta Crne Gore

Živković – Bejer: Zabrinutost u pogledu državne politike i evropskog puta Crne Gore

Predsjednik DPS-a Danijel Živković sastao se sa saveznim poslanikom Njemačke Peterom Bejerom koji boravi u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a.

“Tokom sastanka je ocijenjeno da Crna Gora ima priliku da postane prva sljedeća članica Evropske unije, te da bi to bio obostrani interes i Crne Gore i Evropske unije, ali i Njemačke koja je njena članica. U tom kontekstu sagovornici su u neposrednom i otvorenom razgovoru razmijenili stavove o unutrašnjim, regionalnim i evropskim političkim okolnostima i daljim izazovima kada je u pitanju ispunjavanje obaveza iz EU agende”, kaže se u saopštenju.

Živković je istakao važnost da Njemačka, bilateralno i multilateralno kroz EU nastavlja da razumije značaj evropskih integracija regiona i Crne Gore, naročito imajući u vidu kontekst u kojem retrogradne politike imaju sve veći uticaj. Osvrćući se na djelovanje aktera parlamentarne većine u Crnoj Gori, u okviru čega je jedan broj političkih subjekata suprotstavljen evropskom sistemu vrijednosti, Živković je izrazio zabrinutost DPS u pogledu smjera državne politike i evropskog puta Crne Gore.

“Društveni i ekonomski napredak i evropski put je upitan imajući u vidu kompoziciju vlasti koja je već u prvih šest mjeseci pokazala nestabilnost”, zaključio je Živković.

Peter Bejer je ocjenio da se u geopolitičkom kontekstu Evropa suočava sa brojnim izazovima, zbog čega je za EU i njene članice važan momenat za proširenje i članstvo Crne Gore. Izražavajući saglasnost sa ocjenama kada su u pitanju unutrašnje i regionalne prilike, Bejer je pozdravio čvrstu opredjeljenost DPS evropskim integracijama i istakao značaj da svi politički akteri pokažu punu posvećenost evropskom sistemu vrijednosti.

IMG0413

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.