PES: Jasna nedosljednost Milatovića, neka kaže šta misli o Rezoluciji UN o Srebrenici

PES: Jasna nedosljednost Milatovića, neka kaže šta misli o Rezoluciji UN o Srebrenici

Najava aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da će ignorisati mišljenje Evropske komisije u vezi Zakona o RTCG i da će vratiti zakone na ponovno usvajanje ukazuje na jasnu nedosljednost, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz te partije su istakli da se Milatović, kad je krajem prošle godine vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama, pozvao na mišljenje i stav Evropske komisije, dok sada, kako navode iz PES-a, to ignoriše.

"Sada, kada se kao predsjednik svih građana stavio u službu pojedinih privatnih medija, zaboravio je na princip od prije pola godine. Iako je dobro da predsjednik ima stav i na pitanja na koja nema nadležnosti, očekujemo da u međuvremenu jasno kaže šta misli o usvojenoj rezoluciji Ujedinjenih nacija", piše u saopštenju.

Zaključili su da iako je Milatović kazao da je jasan državni stav Crne Gore, "takođe je jasno da predsjednik države izbjegava da ga eksplicitno saopšti, sa jasnom kalkulacijom da za osjetljivu temu svu odgovornost prebaci samo na bivše kolege".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.