Ove tri pasmine mačaka smatraju se najljepšim na svijetu
Shutterstock

Ove tri pasmine mačaka smatraju se najljepšim na svijetu

Svakom vlasniku njegov ljubimac je najljepši i najbolji, no jeste li se ikad upitali koje se to pasmine mačaka smatraju najljepšim?

Prema stranicama za ljubitelje životinja, ove tri pasmine mačaka najljepše su na svijetu.

Ragdoll

1


Ragdoll mačke su poznate po prelijepim velikim očima i mekanom, svilenkastom krznu. One su vrlo privržene, mirne i vole biti u blizini svojih vlasnika. Ragdoll mačke često se opisuju kao "pseće mačke" zbog svoje društvene i poslušne prirode.

Maine Coon

2

 

Maine Coon mačke su jedna od najvećih pasmina domaćih mačaka, s gustim, dugim krznom i karakterističnim čupercima na ušima. Poznate su po svojoj prijateljskoj i razigranoj prirodi, kao i po svojoj inteligenciji. Njihovo veličanstveno krzno i ljubazna osobnost čine ih omiljenima među ljubiteljima mačaka.

Britanska kratkodlaka mačka

3


Ova pasmina je poznata po svojoj gustoj dlaci i okruglim licima s velikim očima. Britanske kratkodlake mačke su mirne, odane i dobre s djecom, što ih čini izvrsnim kućnim ljubimcima. Njihov izgled podsjeća na plišane igračke, a njihova ljubazna narav dodatno doprinosi njihovoj privlačnosti.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.