(Foto: MVP)

"Gradimo sistem u kojem će mladi znanja primjenjivati u praksi"

Vlada Crne Gore posvećena je izgradnji sistema u kojem će mladi po završetku studija imati mogućnost da stečena znanja primjenjuju u praksi, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

„Dan otvorenih vrata“ Ministarstva vanjskih poslova  organizovan je danas za studente političkih nauka Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja  Gorica.  

O aktuelnim temama iz oblasti vanjske politike i prioritetima Crne Gore, te  ključnom cilju – pridruživanju Evropskoj uniji, sa studentima je razgovarao  ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.  

Pored osvrta na ulogu i značaj diplomatije kao poziva, studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom Ministarstva i razgovaraju sa ministrom o  aktuelnim vanjskopolitičkim temama.  

“Govoreći o mogućnostima daljeg akademskog usavršavanja, ukazano je  koristi koje, u tom pravcu, pruža proces pregovora s Evropskom unijom,  kao i prilike koje će donijeti buduće članstvo u Uniji, imajući u vidu da je  politika EU prema mladima jedna je od najvažnijih koje Unija sprovodi”, navodi se u saopštenju.  

Ministar Ivanović je istakao posvećenost Vlade  izgradnji sistema u kojem  će mladi po završetku studija imati mogućnost da stečena znanja  primjenjuju u praksi.

“Naglasio da je Ministarstvo vanjskih poslova, kroz  program stručnog osposobljavanja za diplomatsko-konzularne poslove i

mogućnost polaganja ispita za pripravnike dva puta godišnje, već napravilo  korak u tom pravcu”, navodi se u saopštenju.

„Dan otvorenih vrata“ organizovan je u saradnji sa Crnogorskim udruženjem studenata političkih nauka – MAPSS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.