Milatović: Očekujem od nadležnih da konačno rasvijetle ubistvo Duška Jovanovića
Jakov Milatović

Milatović: Očekujem od nadležnih da konačno rasvijetle ubistvo Duška Jovanovića

Danas se navršava 20 godina od ubistva Duška Jovanovića, urednika dnevnog lista DAN i hrabrog novinara koji je stradao zbog slobodne riječi. Dušku dugujemo istinu i pravdu, a sebi šansu da izgradimo društvo u kojem je slobodna riječ sigurna, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Očekujem od nadležnih organa da konačno rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja jer samo tako možemo postaviti temelje za transparentno i odgovorno društvo u kojem se štiti pravo svakog građanina da zna”, naveo je Milatović na mreži X.

Prema njegovim riječima, najmanje što država može da uradi kako bi se odužila Duškovom predanom i posvećenom radu jeste podizanje spomen obilježja koje je, kako je podsjetio, inicirao prošle godine.

“Spomenik bi bio simbol borbe za istinu i pravdu, ali i upozorenje da se zločini protiv novinara ne smiju tolerisati niti zaboraviti”, zaključio je Milatović.

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.