Na sjeveru sjutra obačno uz čestu kišu

Na sjeveru sjutra obačno uz čestu kišu

Promjenljivo oblačno, česta kiša i pljuskovi, na jugu povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina. Temperatura do 25 stepeni. Na sjeveru Crne Gore, pretežno oblačno uz čestu kišu, ponegdje i s grmljavinom, naročito u drugomijelu dana. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv, a temperatura do 22 stepena.

Na jugu umjereno do potpuno oblačno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Ponegdje može biti jačih, ali kratkotrajnih nevremena. Vjetar slab, samo u sklopu i za vrijeme trajanja nepogode jak. Malo svježije nego danas, temperatura do 25 stepeni.

More malo do umjereno talasasto. Vjetar slab do umjeren, sjeverozapadni. Temperatura mora 21 stepen.

Narednih dana na sjeveru, nestabilno, povremeno sunčani intervali, ali svakodnevno s kišom i pljuskovima. Vjetar slab i promjenljiv, a temperatura bez značajnijih promjena.

Na jugu promjenljivo, smjenjivanje sunca i oblaka, ali konstanatno s uslovima za kišu ili pljuskove uz grmljavinu, uglavnom tokom popodneva, naročito sjutra i u utorak. Vjetar narednih dana slab, samo za vrijeme trajanja nepogode može biti jak, a temperatura na do 26 stepeni.

EVROPA
Veći dio Evrope pod uticajem je ciklona s centrom iznad Irske i njegove doline, što donosi promjenljivo i nestabilno vrijeme s kišom i grmljavinom zapadu, jugu i središnjim djelovima kontinenta. Na vrijeme na krajnjem istoku, sjeveru i jugozapadu utiče anticiklon, pa će u Ukrajini, Rusiji, Bjelorusiji, Baltiku, Skandinaviji i Prinejskom poluostrvu biti uglavnom sunčano i veoma toplo vrijeme. Najtopliji glavni gradovu sjutra Riga i Madrid - do 30 stepeni, a na jugu Španije, u Andaluziji, temperature će dostizati i 35.

BALKAN
Na Balkanu nestabilno sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali i sunčanim intervalima. Samo u Bugarskoj, Grčkoj i Srbiji promjenljivo, uglavnom bez kiše i toplo. Najviša temperatura sjutra od 27 na zapadu poluostrva, do 28 na sjeveru i sjeveroistoku.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.