Vuksanović-Stanković Mandiću: Trobojku i srpski jezik nikad nećete vratiti jer nemate dvotrećinsku podršku za to

Vuksanović-Stanković Mandiću: Trobojku i srpski jezik nikad nećete vratiti jer nemate dvotrećinsku podršku za to

Univerzitetska profesorica i nekadašnja poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković oglasila se danas nakon reakcije predsjednika parlamenta Andrije Mandića.

Podsjetimo, Mandić je ranije danas kazao kako će "vratiti trobojku, srpski jezik i da će državljanstvo dobiti svi koji su utemeljeni u Crnoj Gori".

- Andrija Mandić treba da podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine nakon zvanične podrške Crne Gore Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Umjesto toga, on se pravda biračima tako što im obećava nemoguće - navodi Vuksanović-Stanković.

Kaže kako simbol o kojem Mandić govori "neće biti vraćen".

- Trobojku i srpski jezik nikad nećete vratiti jer nemate dvotrećinsku podršku za to - kazala je ona na mreži Iks (X), aludirajući na izmjene Ustava, kojima bi došlo do korekcije kada su u pitanju djelovi koji se tiču državnh simbola i jezika koji su u zvaničnoj upotrebi.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.