Noćni vukovi i pripadnici ekstremističkih organizacija najavili skup sjutra ispred skupštine Crne Gore

Noćni vukovi i pripadnici ekstremističkih organizacija najavili skup sjutra ispred skupštine Crne Gore

Protestu "Zaustavimo izdaju" koji se održava u srijedu, 22. maja u 19 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore, pridružile su se i organizacije koje okupljaju Srbe i Crnogorce iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i sa Kosova i Metohije.

"U potpunosti podržavamo okupljanje naše braće Srba i pridružujemo se organizatorima, jer je najavljena izdaja Vlade Crne Gore i crnogorsko pitanje", rekao je Radoman Doderović, predsjednik Crnogorske liberalne partije Kosova sa sjedištem u Kosovu Polju. " rekao je za IN4S.

On je rekao da ne treba dozvoliti da se Srbima, a samim tim, kako je rekao, i Crnoj Gori kao tradicionalno srpskoj državi lijepi etiketa genocidnog naroda. Kako je najavio, članovi i simpatizeri njegove stranke organizovano dolaze na skup koji se održava u Podgorici.

Na sastanku su učestvovali i Savez udruženja raseljenih i izbjeglih lica Crne Gore, Udruženje „Kosmet“ iz Sutomora, Udruženje kosovskih Crnogoraca „MATICA“ iz Kosova Polja i Udruženje Crnogoraca Kosova i Metohije iz Podgorice. organizatori danas.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore donijela je odluku da u UN glasa za rezoluciju o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda.

Očekuje se da će se Skupština UN održati, nakon prethodnih odlaganja, 23. maja.

“Podnošenjem prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem je na najgrublji način pokazala da ne poštuje žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trojke. decenijska borba. Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je vodio Milo Đukanović i koju neke druge nastavljaju danas. Naša je nacionalna dužnost da se odupremo još jednom pokušaju da nam se kao naciji nametne kolektivna krivica” – naveli su organizatori skupa.

Skup organizuju sledeće srpske organizacije:

Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava"

Srpski kulturni klub "Sveti Sava"

Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja.

Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918.

NVO "Herceg" - Pljevlja

NVO "Srpska nit"

NVO "Božuri"

NVO "Stupovi"

NVO "Miholjski Zbor"

NVO "Serdar"

Noćni vukovi 

Izvor:in4s.net

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.