Jasenovac niko ne osporava, ali se kreatori genocida u Srebrenici slave kao heroji
Ivan Vujović (Foto: SDP)

Jasenovac niko ne osporava, ali se kreatori genocida u Srebrenici slave kao heroji

Jasenovac niko ne osporava, ali se kreatori genocida u Srebrenici slave kao heroji, smatra predsjednik SDP-a Ivan Vujović.

Vujović stoga smatra da se cijela priča oko Rezolucije o Srebrenici u UN poslužila kao sjajan povod za dizanje tenzija i kreiranje dileme oko fundamentalnog civilizacijskog pitanja kakvo je pitanje genocida u Srebrenici.

"Na to se dodatno nakalemila besmislena inicijativa oko Rezolucije o Jasenovcu kao dodatan maehanizam za kvarenje odnosa sa Hrvatskom, članicom EU, zbog čega je uslijedila i protestna nota iz ove zemlje. Jasenovac kao monstruozni zločin zločinačke i kvislinške NDH nikada niko nije osporio, niti iko u Crnoj Gori veliča monstrume i zlikovce poput Pavelića i ostalih prvaka NDH, dok se kreatori i izvođači srebreničkog genocida u značajnom dijelu javnosti slave kao srpski heroji", poručio je Vujović. 

Govoreći o predsjedniku Srbije, kazao je da je Aleksandar Vučić politički nasilnik.

"Ko povija kičmu pred takvima najgore prolazi i proživljava poseban tretman maltetiranja i šikaniranja. To bi trebalo da bude zaključak našeg državnog vrha na čelu sa premijerom i ministrom vanjskih poslova, nakon jednomjesečne sage oko Rezolucije o genocidu u Srebrenici i maltretiranja crnogorske javnosti u izvedbi Vučića i njegovih crnogorskih vazala, inače Spajićevih “partnera” u izgradnji evropske Crne Gore. Manje je važno ovo PES – ovo saginjanje, manipulisanje sa besmislenim amandmanima koji su imali samo jedan cilj a to je da pokušaju umiriti Vučića i njegove, ako je nešto iz ovoga naučeno i izvučena pouka. A ta pouka je prosta – sa protagonistima nasilničke, nacionalističke i zle politike iz 90-ih prošlog vijeka, a posebno sa crnogorskim vazalima te politike, ne može biti ni Evrope, ni napretka ni razvoja", zaključio je Vujović, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.