Marković: Treba odmah povući rezoluciju o Jasenovcu iz skupštinske procedure

Marković: Treba odmah povući rezoluciju o Jasenovcu iz skupštinske procedure

Predsjedniče Vlade, upozoravam Vas da treba odmah povući rezoluciju o Jasenovcu iz skupštinske procedure, jer će to imati nesagledive posljedice po Crnu Goru i sve nas i našu budućnost - poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković premijeru Milojku Spajiću.

Ona je premijeru poručila da ne dozvoli da ga, kako je rekla, prevarne igre (predsjednika Srbije Aleksandra) Vučića svrstaju u izdajnika vitalnih interesa Crne Gore. 

- Jer ovim postupkom se miješate direktno u unutrašnje stvari nama susjedne prijateljske države, a pritom članice Evropske unije. Da li Vi shvatate šta radite? Činite to što nije htjela uraditi Srbija i predsjednik Srbije Vama to servira. Budite iznad njega koji Vas tako otvoreno vrijeđa i povucite ovu rezoluciju o Jasenovcu - kazala je Marković.

Ukoliko premijer to ne učini,  predlaže da opozicija prije usvajanja ove rezolucije o Jasenovcu zatraži izjašnjenja svih poslanika na pitanje da li priznaju genocid u Srebrenici. 

- Ne budu li tako uradili, opozicija bi trebalo napuštiti parlament i pozvati građane na protest ispred Skupštine - smatra Marković.

Upozorava Spajića i da ne ponavlja ono što je Dritan Abazović uradio potpisivanjem Temeljnog ugovora i time spriječio veliku priliku da Crna Gora uđe po skraćenom postupku u EU. 

- Sigurno da će doći vrijeme da će Dritan Abazović za ovaj sramni čin da odgovara, jer je predao svu crnogorsku kulturnu i sarkalnu baštinu tuđoj Crkvi Srbije, to jest Srbiji. Time je dao prednost Crkvi Srbije ispred prilike da Crna Gora uđe u EU - ocijenila je Marković.

Sad je Spajić, prema njenim riječima, u sličnoj situaciji.

- I da želite, iskoristili bi priliku odmah da Crna Gora uđe u EU, ali Vi pravite namjerno veliku grešku kako bi taj proces opstruirali i ustvari spriječili da Crna Gora uđe u EU - ocijenila je Marković. 

U prilog tome navodi odgovor Vučića na pitanje da li je bilo genocida u Jasenovcu, koji je na Face TV kazao: "Ja predsjednik države ako bih donio takav zaključak znam da bi to značilo narednih 100 godina loš odnos sa Hrvatima. Kao šef države moram da vodim računa o interesima regije i Srbije".

- E vidite li sada Spajiću đe nas vodite po nagovoru ovog čovjeka koji namjerno želi ovim vašim postupkom da blokira da Crna Gora uđe u EU, kako i reče prije nekoliko u Kotoru da Crna Gora neće ući prva u EU. Spajiću, Vi Vučiću služite kao alatka za takav naum - zaključila je Marković.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.