(foto: Bošnjačko vijeće)

"Bošnjaci su autohtoni narod, na popisu se slobodno izjasnite"

Bošnjačko vijeće je pozvalo sve pripadnike bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i sve građane koji borave u Crnoj Gori da narednih dana budu na svojim adresama prebivališta, učestvuju i slobodno se izjasne na predstojećem popisu.

Kako su naveli u saopštenju, Bošnjaci su svjesni da su autohotni i utemljeni narod u domovini Crnoj Gori.

"Njoj smo apsolutno posvećeni i u njenoj smo demokratskoj izgradnji nesebično sudjelovali. Isto tako svjesni smo i da je, u cilju očuvanja našeg ukupnog nacionalnog, jezičkog i vjerskog identiteta, potrebno da svaki naš sunarodnik nema dilemu i da upiše da mu je nacionalna, odnosno etnička pripadnost: Bošnjak, da mu je vjera islam, te da mu je maternji jezik bosanski", dodali su iz vijeća. 

Apelovali su na sve građane i pripadnike bošnjačkog naroda, kao i svih ostalih naroda, da se na ovom popisu slobodno iskažu.

"Isto tako, apelujemo i na naše sunarodnike, koji su privremeno odsutni iz mjesta prebivališta i borave u inostranstvu da, u toku popisa, makar jedan član porodice bude na adresi u Crnoj Gori i popiše sebe i članove svoje porodice", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.