Nije sigurno da je osnovac prijetio da će ubiti vršnjake
OŠ „9. maj“, Foto: Pobjeda

Nije sigurno da je osnovac prijetio da će ubiti vršnjake

Povodom informacija da je u OŠ „9. maj“ u Sutivanu u Bijelom Polju jedan učenik prijetio drugim đacima da će ih ubiti i da ima listu za odstrijel - postoje oprečne izjave i ne može se sa sigurnošću utvrditi da li se stvarno to dogodilo onako kako je objavljeno u pojedinim medijima – rečeno je juče nezvanično Pobjedi.

Nadležni i škola nemaju tačna saznanja da li se ovaj događaj zapravo desio.

Zbog toga su juče školu posjetili državni sekretari u Ministarstvu prosvjete Dragana Babović i Dragan Bojović koji su razgovarali sa direktoricom škole Milijanom Bošković i predstavnicom OB Bijelo Polje Snežanom Nedović.

Nastava se u toj školi juče odvijala nesmetano.

Na sastanku je razgovarano o tome da li se radi o stigmatizaciji učenika za kojeg se tvrdi da je imao listu za odstrijel ili o nekoj drugoj stvari, rekao je sagovornik Pobjede i dodao da nadležni treba da utvrde što se dogodilo.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Pobjedi je rečeno da su u saradnji sa policijom, preduzeli niz hitnih mjera, nakon što su u četvrtak dobili prijavu.

Iz Ministarstva prosvjete Pobjedi juče nijesu odgovorili na pitanja upućena povodom ovog događaja, da li je informacija tačna te koje je korake Ministarstvo preduzelo tim povodom.

Ipak, u saopštenju za javnost kazali su da je ovaj slučaj prioritet u radu nadležnih organa.

Tokom sastanka je istaknuto i da se radi o veoma osjetljivoj stvari, jer se radi o maloljetnim osobama te da su moguće medijske spekulacije.

Istaknuto je da cijeli slučaj treba prepustiti stručnjacima, psihologu i pedagogu koji će utvrditi da li su se prijetnje dogodile ili ne.

- Ne isključuje se mogućnost da je neko, vjerovatno od učenika, iz šale pronio takvu vijest – rečeno je nezvanično Pobjedi.

Pojedini mediji su juče objavili da grupa roditelja OŠ ,,9. maj“ u Sutivanu kod Bijelog Polja neće slati djecu na nastavu jer strahuju za njihovu bezbjednost nakon što su, kako tvrde, saznali da jedan učenik prijeti da će ubiti 30 osnovaca sa spiska koji je napravio.

Prethodno, direktorica škole Milijana Bošković je za TVCG kazala da ne želi da komentariše slučaj, jer je prijavljen nadležnim institucijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.