Direktor UP i španski policijski ataše o pitanjima za intenziviranje saradnje

Direktor UP i španski policijski ataše o pitanjima za intenziviranje saradnje

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa Fani Nikolas Martinez, španskim policijskim atašeom sa sjedištem u Beogradu, saopšteno je iz UP.

"Sagovornici su u razgovoru istakli značaj prijateljskih odnosa dvije zemlje, kao i sve intenzivniju saradnju koju crnogorska policija gradi sa Kraljevinom Španijom na operativnom nivou.

Na sastanku je riječi bilo o učešću Uprave policije u projektu koji vodi Nacionalna policija Kraljevine Španije i kojem će se crnogorska policija pridružiti na poziv španskih partnera", navodi se u saopštenju.

Uprava policije, kako dodaju, kontinuirano sarađuje sa bezbjednosnim službama Kraljevine Španije, s fokusom na sprovođenje zajedničkih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, otkrivanju i procesuiranju organizovanih kriminalnih grupa koje potiču iz Crne Gore, suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika i drugih inkriminisanih radnji, konstatovano je na sastanku.

"Takođe, Uprava policije ostvaruje intezivnu komunikaciju sa NCB Interpol-om Madrid, sa Nacionalnom jedinicom Europola Španije, kao i sa FAST jedinicom Španije, te dobru i partnersku saradnju u oblasti borbe protiv krijumčarenja droga, sprovođenjem konkretnih međunarodnih istraga u kojima crnogorska policija daje važan doprinos.

Direktor je u završnici sastanka naglasio spremnost Uprave policije da ostane partner spreman i otvoren za dalju saradnju, uz uvjerenje da će ista u periodu pred nama biti znatno intenzivnija, te se zahvalio na spremnosti španskih partnera da podrže prioritete Uprave policije za budući period!, zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.