Demokrate Pljevlja predstavile projekat pijace u tom gradu
Foto: Demokrate

Izuzetno bogati privrednim i prirodnim resursima

Demokrate Pljevlja predstavile projekat pijace u tom gradu

Pljevlja, kao velika opština, a potom i izuzetno bogata privrednim i prirodnim resursima, zaslužuju da budu lokomotiva i stožer razvoja sjevera Crne Gore, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Nažalost, višedecenijskim nemarom kako državne, tako i lokalne vlasti, Pljevlja predstavljaju smo još jednu u nizu opština na sjeveru naše zemlje koje su, prepuštene neradnicima koji su samo brinuli o svojim foteljama, iz godine i godinu propadale, kako ekonomski, tako i socijalno. Ono što nas najviše pogađa od svega je odlazak stanovništva sa svojih ognjišta, u potrazi za boljim životom. A Demokrate znaju da Pljevljaci taj bolji život mogu imati i u Pljevljima, samo kada bi na čelu opštine bili stručni, obrazovani, pošteni, marljivi, posvećeni ljudi, koji žele da svoj rad stave u službu građanki i građana Pljevalja i napretka same opštine", poručili su iz te partije.

Dodali su da će "kada 28. maja preuzmu vlast u Pljevljima" odmah otpočeti sa realizovanjem projekata kojima će se rješavati jedan po jedan problem te opštine.

"Jedan od djelova grada koji vapi za rekonstrukcijom jeste gradska pijaca, koja je nefunkcionalna, oronula i kao takva nije pristupačna građanima, niti tržišno interesantna trgovcima. Nedostatak parkinga, modernih tezgi, popločanih prostora, ali i velike gradske tržnice koja bi mogla da bude rezultat javno - privatnog partnerstva, ovaj prostor koji je nekada bio masovno posjećen, sada čini zaboravljenim. Grad je ostao bez pijace na pristojnom nivou, jer u postojeću, decenijama nije uloženo ni centa, niti je iko imao viziju njenog razvoja", saopštili su iz Demokrata Pljevlja.

Govoreći o rješenju za izgradnju pijace, kazali su da će natkriveni objekat za prodavce omogućiti lakše funkcionisanje u zimskom periodu te da će se u dijelu nalaziti lokali zatvorenog tipa i skladišta za magacinski prostor te parking koji će služiti "isključivo za potrebe kupaca na pijaci".

"Uvjereni smo da će građani Pljevalja svoje povjerenje ukazati upravo Demokratama, kao onima koji ispune ono što obećaju, što smo i dokazali u primorskim opštinama gdje vršimo vlast. Zato, dođi kući, jer imamo plan", zaključile su Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.