Stručnjaci da ispitaju neadekvatno uklanjanje uginulih životinja

Stručnjaci da ispitaju neadekvatno uklanjanje uginulih životinja

U sredstvima javnog informisanja pojavile su se fotografije, snimci i tekstovi povodom neadekvatnog uklanjanja uginulih životinja koje su eutanazirane zbog pojave Kju groznice, pozivam tim stručnjaka da utvrde sve okolnosti postupanja i usklađenosti sa naredbom u cilju utvrđivanja odgovornosti, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Joković je saopštenju istakao da oni koji ne budu postupali po naređenju biće sankcionisani.

"Kao resorni Ministar pozivam direktora Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, pomoćnicu za Veterinu, i tim stručnjaka da utvrde sve okolnosti postupanja i usklađenosti sa naredbom u cilju utvrđivanja odgovornosti. Svi oni koji ne budu postupali u skladu sa Naredbom biće sankcionisani u skladu sa zakonom", navodi Joković.

Joković ovim povodom najavio i press konferenciju za ponedjeljak.

Izvor;rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.