Medvjed napao i povrijedio muškarca u Lici

Medvjed napao i povrijedio muškarca u Lici

Medvjed je u mjestu Čujića Krčevina ugrizao za desnu ruku 64-godišnjeg muškarca

Medvjed je u petak naveče na području Plitvičkih jezera napao i lakše ozlijedio 64-godišnjeg muškarca, izvijestili su u subotu ličko-senjska policija i Opća bolnica Gospić.

Napad se dogodio u mjestu Čujića Krčevina gdje je u petak naveče medvjed ugrizao za desnu ruku 64-godišnjeg muškarca koji je pritom zadobio ozljede šake, razderotinu mišića i ogrebotine po licu.

Ravnateljica bolnice Sandra Ćubelić rekla je Hini da je ozlijeđeni muškarac stabilno te je smješten na odjelu hirurgije.

"To su lakše tjelesne ozljede uz mogućnost prekvalifikacije. Pacijent mora ostati pod nadzorom", navela je Ćubelić.

Po njezinim riječima napadi divljači na ljude nisu česti ali ishod može biti vrlo opasan.

Na teren je izašla i Postaja granične policije koja je utvrdila da se napad dogodio unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera oko 22,30 sati.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.