Strava u Bosanskoj Krupi: Ubo suprugu nožem u vrat pa sebe izbo po stomaku, u stanu bilo i dijete
Foto: Arhiv/Klix.ba

Strava u Bosanskoj Krupi: Ubo suprugu nožem u vrat pa sebe izbo po stomaku, u stanu bilo i dijete

Dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Unsko–sanskog kantona obaviještena je juče od strane Policijske stanice Bosanska Krupa da je u stambenoj gradi u užem gradskom centru došlo do pokušaja femicida.

Kako su rekli iz Tužilaštva USK, tom prilikom je E.S. (1991.) pokušao lišiti života svoju suprugu F.B. (1996.) nanijevši joj ubodnu ranu hladnim oružjem - nožem u predjelu vrata.

"Osumnjičeni je potom sebi istim oružjem nanio povrede u predjelu abdomena koje su od strane dežurnog ljekara okarakterisane kao lake tjelesne povrede. Neposredno prije ovog događaja, Policijska stanica je zaprimila anonimnu prijavu građana o nasilju u porodici", navedeno je u saopštenju.

Odmah po zaprimanju prijave dežurna tužiteljka je izašla na lice mjesta gdje je rukovodila uviđajnim radnjama kako bi se poduzele sve neodložne radnje u cilju prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je krivično djelo učinjeno.

"Prema informacijama sa lica mjesta, u vrijeme kritičnog događaja, u stanu se nalazilo i zajedničko šestogodišnje dijete E.S. i F.B., koje je predato u nadležnost Centra za socijalni rad Bosanska Krupa", dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni je po otpuštanju iz Kantonalne bolnice uhapšen te će biti predat dežurnoj tužiteljki, koja će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom.

Prema službenim evidencijama Tužilaštva, osumnjičeni je ranije osuđivan zbog krivičnih djela Nasilničko ponašanje i Prevara, dok nije bilo predmeta zbog krivičnog djela Nasilje u porodici niti drugih krivičnih djela na štetu njegove supruge.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.