Kosovska policija objavila snimak akcije unutar objekata srpskih institucija

Uz dramatičnu muziku i profesionalno snimljene kadrove, u videu koji je danas objavila Kosovska policija, vidi se kako je akcija izgledala unutar objekata dojučerašnjeg Privremenog organa opštine Kosovske Mitrovice, te Kancelarije za KiM.

U akciji Kosovske policije u sve četiri opštine na sjeveru Kosova zatvoreni su objekti u kojima su funkcionisale preostale srpske institucije, prije svega opštinske službe, ali i Kancelarija za KiM, Penzioni fond, javno komunalno preduzeće. Zatvorena je i zgrada Privremenog opštinskog organa Kosovske Mitrovice, godinu dana nakon što su oduzete i zgrade ovih organa u preostale tri opštine na Sjeveru, prenosi N1.

Kako piše KoSSev, istovremeno, u petak su zatvorene i prostorije u kojima se vjerovalo da su opštinske službe izmješteno funkcionisale prethodnih mjeseci.

Iako Kosovska policija tvrdi da nije sastavni dio operacije, policija je u petak ušla i u kotlarnicu KBC u Kosovskoj Mitrovici, gdje je, kako je KP saopštila, pronašla vojnu jaknu, ranac, nekoliko šaržera, dva noža i futrolu za lovačko oružje.

Iz plombiranih objekata prethodno su iznijeti oprema i dokumentacija, prije svega računari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.