Iz vozila beogradskih tablica dijete pokazivalo tri prsta, otac je kažnjen

OGLASILA SE I POLICIJA

Iz vozila beogradskih tablica dijete pokazivalo tri prsta, otac je kažnjen

Osim toga, vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i zamalo se sudario s vozilima koja su dolazila iz suprotnog smjera Nakon što je jutros na staroj cesti u Kaštel Lukšiću, u Hrvatskoj, snimljen Range Rover beogradskih registracijskih oznaka iz kojeg vozač kroz prozor pokazuje "tri prsta", policija je brzo reagovala.

- Informaciju odnosno dojavu o događaju nismo imali, ali smo nakon javno objavljene snimke na portalima i društvenim mrežama, pokrenuli istraživanje koje je rezultiralo time da smo pronašli vozilo sa snimke i utvrdili identitet osoba koje su se nalazile u vozilu.

U vozilu su se nalazile četiri osobe, dvije odrasle osobe i dvoje djece. U toku je kriminalističko istraživanje - naveli su iz policije.

Osim što je pokazivao prste, vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i zamalo se sudario s vozilima koja su dolazila iz suprotnog smjera, piše Dalmatinski portal. 

- Kao što smo obavijestili danas javnost, nakon javno objavljene snimke, pokrenuli smo istraživanje. Vozilo je ubrzo pronađeno, utvrđeno je da su se u njemu nalazile dvije odrasle osobe i dvoje djece. Svi su dovedeni u službene prostorije, a postupak je proveden uz sudjelovanje specijaliziranih policijskih službenika za mladež.

Utvrđeno da je danas oko 10:30 sati na području Grada Kaštela za vrijeme vožnje ruku kroz prozor pružilo dijete koje je bilo smješteno na stražnjem sjedištu u vozilu. S obzirom na činjenicu da dijete prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske (osoba do navršenih 14 godina) nije kazneno odgovorno, prema djetetu se ne mogu pokrenuti kazneni i ili prekršajni postupci, već se postupa na temelju mjera za zaštitu prava i dobrobiti djeteta radi čega su obavljeni potrebni razgovori.

- Međutim, provedenim postupkom utvrđeno je da je otac djeteta 33-godišnji državljanin Srbije ostvario obilježja prekršaja iz čl. 27 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tako da je kao roditelj zanemario nadzor nad djetetom koje je uslijed nedostatka roditeljskog nadzora počinilo prekršaj opisan u članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, utvrđeno je da je 33-godišnji državljanin Srbije tijekom vožnje ostvario obilježja prekršaja iz čl. 46 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije se držao sredine obilježenog kolničkog traka. Strani državljanin je prekršajno sankcioniran nakon čega je pušten iz službenih prostorija i napustili su Republiku Hrvatsku - saopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.