Jovanović: Sastanku za formiranje vlasti u Budvi se nijesu odazvali samo predstavnici Pokreta Evropa sad

Jovanović: Sastanku za formiranje vlasti u Budvi se nijesu odazvali samo predstavnici Pokreta Evropa sad

Ovom prilikom želim da obavijestim javnost da smo po prethodno upućenom pozivu od strane naše tri izborne liste večeras imali konstruktivan razgovor sa predstavnicima izborne liste ''Demokrate. ojačaj, obnovi, oživi'' na kojem je konstatovano da među nama postoji politička volja za konstituisanje lokalne vlasti, napisao je na FB profilu Nikola Jovanović, nosilac liste 'Budva naš grad'.

Ističe da se nažalost, pozivu nijesu odazvali predstavnici Pokreta Evropa Sad.

“S obzirom da su sastanku prisustvovali predstavnici petnaest odbornika i da nedostaju potencijalna dva odbornika PES za formiranje vlasti, jasno je da ovaj politički subjekt preuzima odgovornost za dalja politička dešavanja u Budvi. Smatramo da bi eventualno ponavljanje izbora značajno ugrozilo realizaciju turističke sezone koja ima refleksije na lokalni i državni budžet i time bi najveću štetu imali građani Budve i Crne Gore”, istakao je Jovanović.

Podsjeća da Budva i lokalna uprava se nalaze u delikatnom političkom momentu i veoma važne odluke su na čekanju zbog konstituisanja vlasti kao što su Program privremenih lokacija, Odluka o rebalansu budžeta, Izmjena investicionog plana i Izmjena Plana javnih nabavki kao i donošenje drugih strateški važnih odluka, zbog čega smatramo da nema vremena za gubljenje niti prostora za izbjegavanje političke odgovornosti.

“Imajući u vidu da je PES kao najveći konstituent državne vlasti inicirao uvođenje prinudne uprave što je rezultiralo raspisivanjem lokalnih izbora, smatramo da PES kao subjekt čija dva odbornika nedostaju za konstituisanje vlasti ima posebnu i dodatnu odgovornost da zbog građane Budve prihvati poziv predstavnika 15 odbornika i da u najkraćem roku uspostavimo lokalnu vlast”, naveo je Jovanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.