Do 40 stepeni sjutra a za vikend temperatura u padu
Ilustracija

Do 40 stepeni sjutra a za vikend temperatura u padu

Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.

Na jugu sjutra sunčano i vruće, poslijepodne pojačani razvoj oblaka. Temperatura do 39-40 stepeni. More umjereno talasasto. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv, tokom noći sjeveroistočni. Temperatura mora 27 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. Na sjeveru Crne Gore pretežno sunčano. Popodne, uz pojačan razvoj oblaka biće uslova za pljuskove i grmljavinu. Temperatura do 33 stepena.

Narednih dana na sjeveru, u subotu prijepodne pretežno sunčano, a od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom. U nedjelju slično vrijeme, uz mogućnost za pljuskove tokom većeg dijela dana. U nedjelju umjeren zapadni vjetar. Temperatura u padu.

Na jugu za vikend prijepodne pretežno sunčano, popodne više oblaka, ali uglavnom suvo. Vjetar slab, uglavnom zapadni. Temperatura i na jugu i primorju u blagom padu.

EVROPA
Vrijeme se na zapadu i sjeveru Evrope stabilizovalo, pa će sjutra u većini oblasti biti sunčano i veoma toplo. Popodnevnih pljuskova biće na Balkanu, u oblasti Alpa i na jugu Francuske, a kiše u Finskoj i ponegdje u Rusiji. Toplotni talas u našem dijelu Evrope postepeno slabi, ali zahvata Pirinejsko poluostrvo i djelove zapada kontinenta. Najtopliji glavni gradovi sjutra, Atina, Skoplje i Madrid sa 40 stepeni, najprijatnije u Helsinkiju, do 21.

BALKAN
Na Balkanu uglavnom sunčano, na istoku poslijepodne pljuskovi s grmljavinom, a na zapadu kasno uveče. Temperature još sjutra veoma visoke, u Grčkoj i na jugu Sjeverne Makedonije do 41 stepen. Od preksjutra u postepenom padu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.