Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljalo o turističkoj sezoni, djelovanju šumarske mafije, bezbjednosti političara i štićenih ličnosti

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljalo o turističkoj sezoni, djelovanju šumarske mafije, bezbjednosti političara i štićenih ličnosti

Na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, razmatrane su ključne teme od vitalnog značaja za bezbjednost građana Crne Gore, a kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, glavne tačke dnevnog reda uključivale su turističku sezonu, djelovanje šumarske mafije, te bezbjednost političara i štićenih ličnosti.

- Ministar unutrašnjih poslova, zajedno sa svojim timom, informisao je članove Vijeća o operativnim podacima i preduzetim koracima u cilju unapređenja sigurnosti turista i stanovnika Crne Gore. Posebno je naglašeno zalaganje za rasvjetljavanje nedavnih incidenata, uključujući napad na šumara u Beranama, kao i pojačane mjere zaštite javnih ličnosti. Vijeće je takođe razmotrilo i pitanje šumarske mafije, koje predstavlja ozbiljan problem za ekosistem i ekonomiju Crne Gore. Naglašena je potreba za jačanjem zakonodavnih i izvršnih mehanizama u borbi protiv ove vrste kriminala - navodi se u saopštenju Vlade.

Dodatno, kažu da je Vijeće istaklo važnost turističke sezone kao ključnog segmenta nacionalne ekonomije, te da je izražena odlučnost u stvaranju sigurnog i gostoljubivog okruženja za sve posjetioce.

- U tom kontekstu, prepoznata je potreba za stalnim unapređenjem infrastrukture i usluga, kao i za jačanjem međunarodne saradnje u oblasti turizma. Vijeće je, uzimajući u obzir ograničenja povezana sa zaštitom tajnih podataka, izrazilo zadovoljstvo koordiniranim radom Uprave policije, Tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbjednost. Naglašeno je da ove institucije efikasno sprovode mjere iz svoje nadležnosti kako bi osigurale adekvatnu zaštitu štićenih ličnosti - ističe se u saopštenju Vlade.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost potvrđuje, ističu, posvećenost svih činioca sistema nacionalne bezbjednosti u očuvanju stabilnosti i sigurnosti u Crnoj Gori.

- Kao i nepokolebljivu podršku institucijama koje su na prvoj liniji odbrane prava i sloboda građana. Kao i do sada, Vijeće će nastaviti da poštuje načelo transparentnosti i redovno informiše javnost o svim relevantnim pitanjima, uz puno poštovanje principa zaštite tajnih podataka - dodali su u Vladi.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.