Šaranović ispratio tim crnogorskih spasilaca u BiH: CG će nastaviti da pruža podršku našim prijateljima u regionu i šire

Šaranović ispratio tim crnogorskih spasilaca u BiH: CG će nastaviti da pruža podršku našim prijateljima u regionu i šire

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović jutros je ispratio tim crnogorskih spasilaca, koji su upućeni u Bosnu i Hercegovinu kako bi pružili pomoć u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su pogodile ovu susjednu zemlju.

Kako je navedeno u saopštenju, tim od 32 člana, sastavljen od vatrogasaca-spasilaca lokalnih službi zaštite i spašavanja, pripadnika Crvenog krsta Crne Gore i stručnjaka Direktorata za zaštitu i spašavanje, opremljen je specijalizovanom opremom za traganje i spašavanje iz ruševina, kao i pumpama visokog kapaciteta za crpljenje vode. 

- Tim će pomoći u najteže pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini, koja su proteklih dana pretrpjela velike gubitke usljed obilnih padavina i bujičnih poplava - ističu iz MUP-a.

Šaranović je rekao da će Crna Gora će nastaviti da pruža podršku našim prijateljima u regionu i šire, uvijek u duhu solidarnosti i međusobnog pomaganja.

- Ovo je još jedan dokaz odlučnosti i spremnosti Crne Gore da odgovori na pozive za pomoć u vanrednim situacijama, pokazujući svoju humanitarnu ulogu i privrženost zajedničkoj sigurnosti regiona - naveli su iz MUP-a.

Crnogorski tim se jutros uputio prema pogođenim područjima i očekuje se njihov dolazak i početak aktivnosti tokom dana. 

Izvor:M PORTAL

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.