Tramp proslavio 78. rođendan, Bajden mu čestitao: Od jednog starca drugome

Tramp proslavio 78. rođendan, Bajden mu čestitao: Od jednog starca drugome

Donald Tramp juče je napunio 78 godina, što će birače podsjetiti da su kandidati dvije glavne stranke koji se ove godine takmiče za predsjednika SAD-a najstariji kandidati za tu dužnost u američkoj istoriji.

Rođendan mu je čestitao aktuelni predsjednik SAD-a Džo Bajden uz poruku: “Od jednog starca drugome, godine su samo broj”.

Starost i mentalna oštrina u središtu su takmičenja između republikanca Trampa i njegovog demokratskog suparnika, aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena, često dobijajući više pažnje nego suštinska politička pitanja uoči izbora 5. novembra.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da su Amerikanci više zabrinuti zbog poodmaklih Bajdenovih godina, koji ima 81. Ali sa 78 godina, Donald Tramp je samo tri i po godine mlađi i bio bi najstarija osoba ikada inaugurisana ako osvoji drugi mandat.

Tokom predizborne kampanje, Tramp nije eksplicitno postavljao pitanje Bajdenovih godina, ali je koristio svaku verbalnu grešku svog protivnika, kao i Bajdenov sporiji hod, kako bi ga proglasio neprikladnim za Ovalni kabinet.

Ne radi se o godinama, već o mentalnoj kompetenciji“, rekla je portparolka Trampove kampanje Kerolajn Leavit, tvrdeći da glasači mogu da vide kontrast između Bajdena i Trampa, za kojeg je rekla da je „oštar poput žileta s elitnom izdržljivošću“.

Bajden je odgovorio na pitanja o svojim godinama rekavši glasačima da se usredsrijede na njegova postignuća na dužnosti kao dokaza oštroumnosti i snage. Takođe je opisao Trampa kao prijetnju demokratiji nakon njegovih težnji da poništi izbore 2020. i kritikovao njegove ponekad nerazgovjetne govore, kao i zapaljivu retoriku protiv imigranata.

„Srećan 78. rođendan, Donalde. Od jednog starca drugome: godine su samo broj“, objavio je Bajden na društvenoj mreži X.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.