Povučena odluka o razrješenju Krstovića

Povučena odluka o razrješenju Krstovića

Iz skupštinske procedure povučena je odluka o razrješenju predsjednika Skupštine opštine Zeta Luke Krstovića zbog, kako je saopšteno nakon sjednice Odbora za statut i propise, dodatnih konsultacija.

Kako je "Dan" već objavio radi se o dosad, u pravnom prometu, neviđenoj odluci da predsjednik smjenjuje predsjednika, jer predsjednik može biti samo jedan. Po ovoj odluci parlament Zete ima dva predsjednika Luku Krstovića i Nebojšu Domazetovića.

Sjednicu je obilježio i incident pa je u jednom momenu pozvano objezbjeđenje nakon što je predsjedavajući Vesko Rašović oduzeo riječ Luki Krstoviću (Demokrate) i od njega tražio da napusti zasijedanje. Član odbora Milan Drakić (Demokrate) zatražio je pauzu od pet minuta. Nakon pauze Luka Krstović je napustio sjednicu.

– Odluka o razrješenju predsjednika SO Zeta povučena je iz skupštinske procedure zbog dodatnih konsultacija sa institucijama sistema. Nije žurba da se ova tačka nađe na dnevnom redu, a biće još jedna sjednica tako da ne treba žuriti - rekao je Rašović.

Rašović je istakao da je Krstović na sjednicu došao kao zainteresovani odbornik, jer on nije član Odbora za statut i propise.

– Pokušao je da se predstavi kao predsjednik SO. Objasnio sam mu da ja vodim odbor i da može prisustvovati samo kao zainteresovani odbornik. Dao sam mu riječ jer na to ima pravo, ali ne u glasanju. Počeo je da proziva pravnice i da ih propituje što nije bilo prijatno, nakon čega sam mu oduzeo riječ i tražio da napusti salu. On je to odbio, pa sam pozvao obezbjeđenje. Na insistiranje Milana Drakića dao sam pauzu. Poslije pauze Luka Krstović je napustio sjednicu, a nakon njega i Milan Drakić - rekao Rašović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.