Novi detalji ubistva Mila Ilića: 13 hitaca u leđa
Milo Ilić

Novi detalji ubistva Mila Ilića: 13 hitaca u leđa

Milo Ilić (28), pripadnik "kavačkog klana", koji je ubijen u ponedjeljak popodne nasred ulice u Podgorici, likvidiran je sa 13 hitaca u leđa.

Ilić je, inače, u policijskoj evidenciji označen kao pripadnik "kavačkog klana" i jedan od najbližih saradnika Veska Kalezića, visokopozicioniranog pripadnika ove kriminalne grupe, koji je u novembru prošle godine takođe ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom. I njemu je ubica prišao kada se parkirao i krenuo ka kafiću i u njega sasuo kišu metaka.

Inspektori kriminalističke policije došli su do podatka da je Ilić neposredno prije nego što je likvidiran bio u kladionici, u kojoj se zadržao desetak minuta. Kada je izašao iz kladionice i uputio se prema svom vozilu „patriot”, ubica mu je prišao s leđa i u njega ispalio više hitaca, najvjerovatnije iz poluautomatskog pištolja.

Snimci sa kamera okolnih zgrada

Uzeti su snimci sa kamera okolnih zgrada, na kojima se vidi kako muškarac sa kačketom na glavi pješke prilazi Iliću, a nakon što je ispalio više hitaca u njega, bježi sa lica mjesta. Ilić nije imao šanse da preživi.

Policija je juče objavila snimak muškarca sa kačketom za kog se sumnja da je pucao u Ilića. Na snimku se vidi kako on ide ulicom, zastaje kako bi nešto pogledao u telefonu, a nekoliko minuta kasnije vidi se kako on sa rukom u džepu bježi sa mjesta na kom je Ilić ubijen.

Policija provjerava motiv ubistva, a po brutalnosti likvidacije upoređuju ga sa ubistvom Ilićevog prijatelja Veselina Kalezića, koji je važio za bezbjednosno interesantno lice.

On je ubijen 19. novembra, u blizini bivšeg stadiona Fudbalskog kluba Grafičar.

Policijski službenici su nedugo potom u selu Botun u Zeti pronašli zapaljeno vozilo.

Privedeno više osoba bliskih "škaljarcima"

Podgorička policija je juče privela više desetina osoba na informativni razgovor u okviru istrage o ubistvu Ilića. Među njima je najviše bilo osoba bliskih „škaljarskom klanu”, ali niko nije zvanično osumnjičen za ovaj zločin.

Posljednja u nizu likvidacija koja se dogodila u obračunu kotorskih klanova je ubistvo Veselina Veska Vukotića (69), oca vođa „škaljarskog klana” Jovana i Igora Vukotića. On je prije dvije nedjelje ubijen ispred svoje kuće u kotorskom naselju Dobrota.

Smrtonosne hice u Vukotića ispalio je zasad neidentifikovani muškarac koji je nosio kačket. Kada je Vukotić izašao iz kuće, ubica je u njega ispalio hice iz pištolja sa prigušivačem, nakon čega je pobjegao. Kotoranin je odmah prevezen u bolnicu, gdje je ubrzo podlegao povredama.

Dan/Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.