Dačić o izjavi ministra BiH: Razočaran brilijantnim nastupom predsednika Vučića
Ivica Dačić

Dačić o izjavi ministra BiH: Razočaran brilijantnim nastupom predsednika Vučića

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić reagovao je danas na izjavu ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je najavio da će tražiti isplatu ratne odštete od Srbije, ocjenjujući da Konaković nastavlja sa "sramotnim napadima na predsjednika Aleksandra Vučića i srpski narod", jer je "razočaran brilijantnim nastupom predsednika Vučića" u odbrani Srbije.

- Bosansko-hercegovacki ministar Konaković nastavlja sa svojim besprizornim i sramotnim napadima na predsjednika Vučića, na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini. Konaković je očigledno razočaran briljantnim nastupom Vučića u odbrani Srbije i srpskog naroda - rekao je Dačić.

Dačić je u izjavi za Tanjug dodao da je Vučić „razobličio svu licemjernost bosnjačkih političara“, kojima je, kako kaže, cilj da „Srbiju i srpski narod predstave kao genocidne“, što bi otvorilo put ka onome što je i rekao, kao traženju ratne odštete i osporavanju postojanja Republike Srpske.

- Baš zato je i toliko bijesan, jer ih je Vučić prozreo i doveo do toga da dođe do odlaganja glasanja u GS UN. Cio svijet sada vidi da je u pitanju podla politička igra, i zato neće ni da podrže takvo ponašanje u UN - rekao je Dačić, prenosi N1.

Dačić je ocijenio da je „Vučić razmontirao cijelu zloćudnu mašineriju uperenu protiv Srbije i srpskog naroda“.

- I tako će uvijek I biti, dok je on na čelu drzave. A sto se tiče tužbi I revizije, to je već bilo, i sud je sve to odbacio - zaključio je Dačić.

Ministar Elmedin Konaković je ranije danas za N1 Sarajevo iznio niz kritika na račun predsjednika Vučića. najavivši da će tražiti isplatu ratne odštete od Srbije, kao i, kako je dodao, “obnovu revizije presude protiv Srbije“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.