Pretreseni stanovi škaljaraca u Podgorici zbog ubistva Mila Ilića
Milo Ilić

Još se traga za ubicom

Pretreseni stanovi škaljaraca u Podgorici zbog ubistva Mila Ilića

Više škaljaraca čiji su stanovi pretreseni saslušano je nakon pretresa, a prema saznanjima “Vijesti” inspektore je zanimalo gdje su se nalazili kada je u 29. aprila u glavnom gradu ubijen dvadesetosmogodišnji Milo Ilić.

Specijalne policijske jedinice prethodnih dana pretresale su stanove Marka Šakovića, odbjeglog Stevana Stamatovića, Đorđija Božovića, ali i svih osoba iz Podgorice koje policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Stamatović, čije tri kuće je policija pretresla, u bjekstvu je od maja 2017. godine. Šaković je brat Milića Minje Šakovića, visokorangiranog člana škaljarskog klana koji je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je 2016. godine pokušao da ubije dva člana kavačkog kriminalnog klana.

Više škaljaraca čiji su stanovi pretreseni saslušano je nakon pretresa, a prema saznanjima “Vijesti” inspektore je zanimalo gdje su se nalazili kada je u 29. aprila u glavnom gradu ubijen dvadesetosmogodišnji Milo Ilić.

Niko od njih, međutim, nije zadržan nakon saslušanja, ali će policija provjeravati njihove alibije.

Odmah nakon ubistva Ilića iz policije su nezvanično saopštili da je, prema njihovoj evidenciji, on pripadao kavačkom kriminalnom klanu. Zvanično su potvrdili da je član organizovane kriminalne grupe, ne precizirajući koje.

Inspektori vjeruju da je život izgubio u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova koji bijesni od kraja 2014. godine.

Policija je objavila snimak osumnjičenog za ubistvo, na čijoj identifikaciji rade.

Nadzorne kamere u Ulici Oktobarske revolucije snimile su egzekutora dok čeka da Ilić izađe iz kladionice i krene ka automobilu. Tada mu je prišao, u njega ispalio oko 15 hitaca i pobjegao istim putem kuda je došao. Bijeg je zabilježila ista nadzorna kamera, ali se lik ubice ne vidi najjasnije.

Inspektori pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače, odnosno ko je ubici javio kada da krene ka Iliću, jer se navodno sa lokacije na kojoj je čekao ne vidi izlaz iz kladionice, ali i ko mu je pomagao u bjekstvu. Navodno, i putanju kojom je pobjegao zabilježile su nadzorne kamere sa drugih objekata u tom dijelu grada.

Sagovornici “Vijesti” iz istrage kazali su da je Ilić bio blizak podgoričkom ogranku kavačkog kriminalnog klana, kojim je do smrti šefovao Veselin Kalezić, ubijen u novembru prošle godine.

Ilić je hapšen u novembru 2017. godine, u Rožajama, jer je navodno bio dio ekipe koja je pomagala Podgoričaninu Vidoju Stanišiću da pobjegne iz države. Za Stanišićem je tada bila raspisana potjernica zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Uprava policije je nakon hapšenja u Rožajama saopštila da je Stanišić ka srpskoj granici putovao “polom” kojim je upravljao Podgoričanin Željko Popović, a da su im “BMW-om” put čistili Ilić, Beranac Miomir Đukić i Milo Šaković.

Nakon saslušanja zadržani su Stanišić i Đukić, za kojima je policija tragala.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.