Likvidacija u PG: Ilić ubijen sa 12 metaka, na samo nekoliko stotina metara od kuće
Foto: RTCG

Nastavak mafijaških obračuna dvije zaraćene grupe

Likvidacija u PG: Ilić ubijen sa 12 metaka, na samo nekoliko stotina metara od kuće

Milo Ilić (28) iz Podgorice ubijen je juče iz vatrenog oružja, oko 16.30 sati u ulici Oktobarske revolucije, u blizini autobuske stanice.

Na Ilića je pucala nepoznata osoba, koju policija još nije uspjela da identifikuje.

Ilić je likvidiran iz pištolja sa dvanaest hitaca na samo nekoliko stotina metara od porodične kuće, kada ga je ubica sačekao da parkira automobil i ispalio dva rafala u njega.

Na osnovu saznanja istražitelja, ubica, koji je nosio kačket na glavi da bi sakrio lice od obližnjih nadzornih kamera, pješke je prišao Iliću, hladnokrvno je pucao iz neposredne blizine i pobjegao.

Prema prvim rezultatima istrage, Ilića je ubica čekao da izađe iz kladionice i u trenutku dok je prilazio svom džipu u njegovom pravcu ispalio više hitaca. Ilić je pokušao da bježi, ali ga je ubica sustigao, ispalio još nekoliko projektila i pucao u glavu.

"Čuo sam dva rafala, a ubrzo nakon toga policijske sirene. Izašao sam i čuo da je ubijen Milo Draganov. Znam mladića iz kvarta, ključar je. Tim zanatom se bavi porodično. Ime je dobio po đedu, koji je bio poznati podgorički ključar. Ne znam da se bavio kriminalnim poslovima, bio je pristojan mladić iz poštene familije", ispričao je stanar obližnje zgrade.

Iz policije je saopšteno da je Ilić pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe.

Za vrijeme uviđaja inspektori su obišli sve prilaze i pokušavali da utvrde kuda je ubica pobjegao. Tražili su i snimke sa nadzornih kamera obližnjih objekata, nadajući se da je neka od njih zabilježila kretanje egzekutora, za kojeg vjeruju da je blizak – škaljarskom kriminalnom klanu.

Nezvanično je Pobjedi saopšteno da se radi o dobro isplaniranom ubistvu i da sve ukazuje da je riječ o nastavku mafijaških obračuna dvije zaraćene grupe.

Izvori bliski istrazi tvrde da je to za sada jedini pravac istrage, ali da će prikupiti sva saznanja o navikama i načinu života žrtve i pokušati da rasvijetle ovaj zločin.

Navode da je ubijeni mladić bio blizak Veselinu Kaleziću koji je likvidiran 19. novembra prošle godine ispred lokala „Level“ kada je izlazio iz „renoa“. Ilić je i kum sa Milošem Šakovićem, ubijenim 31. marta prošle godine.

Prema evidencijama policija, Kalezić i Šaković bili su bliski „kavačkom“ klanu.

Policija operativno ima saznanja da je likvidacija Kalezića naručena iz redova škaljarskog klana, ali do danas nema zvanične potvrde.

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.