Hamond: Putin se ponaša kao tiranin
Filip Hamond

Kritke ruskom predsjedniku

Hamond: Putin se ponaša kao tiranin

Putin se ponaša kao tiranin iz sredine 20. stoljeća, rekao je britanski ministar vanjskih poslova Filip Hamond kritikujući ruskog predsjednika Vladimira Putina i govoreći o krizi u Ukrajini na britanskom informativnom televizijskom kanalu Sky.

"Ovaj čovjek ponaša se kao tiranin koji živi u polovini 20. stoljeća, jer u 21. stoljeću šalje vojnike na međunarodnu granicu i okupira teritoriju druge zemlje", rekao je Hamond govoreći o Putinu, javlja Anadolija.

 "Civilizovani narodi ovako se ne bi ponašali u 21. stoljeću. Mi smo zajednica koja živi skladu sa pravilima. Želimo da narod Rusije bude dio ove zajednice koja poštuje pravila. Želimo da se Rusija kao i ostatak Evrope, okoristi ekonomskih rastom i povećanim životnim standardom. Ne vidimo razlog zašto Kremlj dopušta ovo strašno i zastarjelo ponašanje", naglasio je Hamond.

Ističući kako je primjena ekonomskih sankcija Zapada prema Rusiji efikasna, Hamond je istakao da vjeruje da će Putin promijeniti svoj stav u vezi sa Ukrajinom kako bi spriječio pogoršanje ekonomske situacije u svojoj zemlji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.