Padali rekordi na MBAT

Padali rekordi na MBAT "Podi 2024"

Blistali su rekorder staze Laslo Saz (4:00,611) i legenda crnogorskog automobilizma Tihomir Aćimić (4:17,868), dok je treće mjesto u generalnom plasmanu osvojio Vasilije Jakšić (4:22,323)

Čuveni mađarski automobilski as Laslo Saz, koji vozi formulu Rejnard za klub Dubrovnik rejsing drugu godinu zaredom trijumfovao je na Međunarodnoj brdskoj auto-trci „Meridianbet Podi 2024“.

U drugoj vožnji, nakon kiše, blistali su rekorder staze Laslo Saz (4:00,611) i legenda crnogorskog automobilizma Tihomir Aćimić (4:17,868). Treće mjesto u generalnom plasmanu osvojio je Vasilije Jakšić (4:22,323), vozač AMSK Kotor. Nažalost, drugu vožnju nije završio Ivan Subotić iz AMSK AP Sport, koji je vozio formulu, pošto je imao kvar nedugo nakon starta. Subotić je poslije prve vožnje imao drugo vrijeme (2:17,069).

Najprije je legendarni Aćimić u drugoj vožnji stazu dugu 4 020 metara prevezao za 2:00,184 minuta, da bi samo malo kasnije Sas odgovorio novim rekordnim vremenom 1:55,138.

-Veoma sam zadovoljan svojim nastupom i činjenicom da sam oborio rekord staze, koji je i ranije bio u mom vlasništvu. U drugoj trci imali smo dobre uslove za vožnju, pošto se staza osušila, kazao je nakon trke Laslo Saz, koji je uz pobjednički pehar, dobio i novčanu nagradu od 4.000 eura.

Tihomir Aćimić je najavio da će voziti još samo poslednju trku sezone, a nakon toga se posvetiti auto sportu iz nekih drugih uloga.

-Jako sam zadovoljan svojom drugom vožnjom i činjenicom da sam, makar na kratko, postavio rekord staze. Čestitam Sasu na pobjedi u generalnom plasmanu, ali je i činjenica da on ima jače vozilo za 300 konja, što je bilo presudno, rekao je Aćimić.

Rekord klase +2000 kubika postavio je Vasilije Jakšić, koji je ove godine na Podima svojim “Hjundaijem I30 TCR” po drugi put oborio rekord svoje klase. Jakšić je na zvaničnom treningu vozio 2:05,935, a potom još brže u drugoj vožnji 2:04,136.

Rekord klase oborio je i Baćko Vujović (AMSK AP Sport) u klasi 1400 kubika, koji je stazu prešao za 2:17,167. Na zvaničnom treningu Milan Jakšić iz AMSK Kotor je sa “Hondom kivik” 2000 oborio rekord klase – 2:08,122.

Prvo mjesto ekipno osvojio je AP sport, drugi su bili vozači Crmnice, a treći predstavnici domaćeg kluba Podi.

Trka u Podima, šesta u šampionatu Crne Gore na brdskim stazama, koja se bodovala i za Kup Herceg Novog okupila je 43 sportska vozača iz deset crnogorskih klubova i gostiju iz regiona

Trku na stazi Podi-Kameno otvorio je predsjednik Auto i karting saveza Crne Gore Dragan Milić.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.