Najveći u istoriji: Novaku Đokoviću pripala istorijska 23. Gren slem titula
Novak Đoković, Foto: Getty images

Najveći u istoriji: Novaku Đokoviću pripala istorijska 23. Gren slem titula

Novak Đoković je od 11. juna 2023. i zvanično najbolji teniser u istoriji. Srbin je u finalu Rolan Garosa pobijedio Kaspera Ruda u tri seta 7:6 (1), 6:3, 7:5 za tri sata i 13 minuta igre i tako došao do 23. Gren slem titule u karijeri. Ujedno, Nole će od ponedeljka ponovo biti prvi na ATP listi.

Đoković je do danas dijelio prvo mjesto na vječnoj listi sa Rafaelom Nadalom sa po 22 titule, a trijumfom u prijestonici Francuske postao je i prvi igrač u istoriji koji ima po najmanje tri osvojena trofeja na sva četiri Gren slem takmičenja.

Pored pehara na Rolan Garosu, koji je još podizao 2016. i 2021, ima deset Australijan Opena, sedam Vimbldon i tri US Opena.

Srpski teniser je na “Filip Šatrijeu“ odigrao 34. Gren slem finale, osvojio je ukupno 94. titulu u karijeri, a treću ove godine. Prethodno je slavio na Australijan Openu i u Adelejdu.

Đoković je postao i najstariji šampion u Parizu i treći najstariji ikada posle Kena Rouzvola (37 godina, mjesec i 24 dana i 36 godina, 4 mjeseca i 5 dana) i Rodžera Federera (36 godina, pet mjeseci i 7 dana).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.