Bijela kuća najavila uvođenje dodatnih sankcija Rusiji
Bijela kuća

Bijela kuća najavila uvođenje dodatnih sankcija Rusiji

Bijela kuća je najavila danas dodatne sankcije Rusiji, sugerišući da čak i ako zvanična Moskva ne bude preduzimala dalje akcije u Ukrajini, SAD i američki saveznici namjeravaju da nastave da sankcionišu.

Zamjenik savjetnika za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Dalip Sing nije precizirao kada se mogu očekivati dodatne sankcije protiv Rusije, ali je predočio koje bi dodatne sankcije SAD mogle da uvedu, pomenuvši i neprekidnu kontrolu ruskog izvoza.

“Ruski gubici će nastaviti da rastu. Narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine je neprihvatljivo”, rekao je Sing u za CNN.

Sing je reagovao i na poziv ukrajinskog ministra spoljnih poslova upućen Vašingtonu da se ne prekida proces uvođenja novih sankcija Rusiji.

“Ponekad se zapitam da li tamo postoji neko žedan sankcija koje su same sebi svrha. Biću jasan: jučerašnjim setom sankcija zadali smo snažan udarac”, rekao je Sing podsjećajući na jučerašnje uvođenje paketa sankcija protiv ruskih banaka i oligarha, kao i najavu Njemačke da će zaustaviti sertifikaciju gasovoda Sjeverni tok 2.

Upitan da li je došlo do promjene trenutne vojne situacije, Sing je rekao da je na terenu “status kvo” i ponovio da je Rusija “spremna i pozicionirana” da pokrene invaziju velikih razmjera na veći do teritorije Ukrajine, sa sjevera, sa istoka i juga, i da se u tom smislu ništa novo nije dogodilo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.