Revanš polufinala Lige šampiona

Rijad Mahrez poveo Siti do istorijskog finala

Fudbaleri Mančester Sitija prvi put u istoriji igraće u finalu Lige šampiona! Posle pobjede nad Pari Sen Žermenom u prvoj utakmici sa 2:1, Građani su slavili i u revanšu na svom terenu rezultatom 2:0 i na dominantan način izborili meč za najvrjedniji trofej. Rival u velikom finalu 29. maja u Istanbulu biće im Real Madrid ili Čelsi.

Ekipa Pepa Gvardiole je još u Parizu prošle nedelje napravila džinovski korak ka finalu, ali su nade sastava Maurisija Poćetina živjele i pred revanš na Ostrvu. One su, međutim, vrlo brzo i vrlo lako ugašene.

Najveće zasluge za to idu Rijadu Marezu. Alžirac je sa pogocima u prvom i drugom poluvremenu vodio Engleze do nove pobjede, dokazavši da je Siti u ovom momentu kvalitetniji od PSŽ. Posebno od PSŽ bez svog ponajboljeg igrača Kilijana Embapea, koji je zbog povrede presjedio na klupi utakmicu, prenosi Sport klub.

U jeku početnih napada prošlosezonskog finaliste na snijegom pokrivenom Etihadu, Siti je matom u praktično tri poteza došao do vođstva.

Igrao se 11. minut, kada je Ederson poslao dugu loptu ka Zinčenku, ovaj vratio u sredinu ka De Brujneu, čiji je udarac izblokiran, ali se lopta odbila do Mareza na desnoj stativi za rutinsku egzekuciju.

U narednih nekoliko minuta, Sveci su imali dvije dobre prilike preko Markinjosa (pogođena prečka) i Di Marije (gađao pored stative na prazan gol), prije nego što je nastupila potpuna dominacija domaćina.

Oborio je Pepov tim ritam, preuzeo kontrolu nad utakmicom i vrlo lako neutralisao svaki pokušaj rivala već u njegovom začetku, istovremeno vrebajući priliku da zada konačan udarac.

Dogodilo se to u 63. minutu. Kontra-napad iz udžbenika Građana – dupli pas De Brujnea i Fodena na levoj strani, oštra lopta na drugu stativu do Mareza koji je trk od preko 60 metara krunisao novim pogotkom za epitet junaka utakmice.

Ako je i tada ostavljen promil šanse da Francuzi kreiraju čudo i postignu tri pogotka, više nikakve dileme nije bilo u 69. minutu, kada je nervozni Anhel di Marija dobio direktan crveni karton zbog gaženja Fernandinja van terena.

Do kraja je Siti mogao i do ubedljivije pojbede, stativu je pogodio Foden, ali promjene rezultata nije bilo. I bez toga, Mančester Siti je na dominantan način izborio plasman u finale Lige šampiona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.