Inter bliži finalu Lige šampiona: Velikih 2:0 za Neroazure u prvom meču sa Milanom
Foto: Reuters

Inter bliži finalu Lige šampiona: Velikih 2:0 za Neroazure u prvom meču sa Milanom

Fudbaleri Intera stekli su veliku prednost nakon prve utakmice polufinala Lige šampiona protiv gradskog rivala Milana.

“Derbi dela Madonine“ na stadionu San Siro završen je rezultatom 2:0. Golove za Inter potiglin su Edin Džeko u osmom i Henrik Mikhtarjan u 11. minutu.

Revanš je u utorak 16. maja na istom stadionu.

Ekipa Milana je večeras bila nominalni domaćin, ali je početak utakmice potpuno pripao gostima.

Fudbaleri Intera furiozno su ušli u duel i već posle 11 minuta igre stekli dva gola prednosti. Džeko je u osmom minutu bio spretniji od kapitena Rosonera Kalabrije i doveo Neroazure u vođstvo, a samo tri minuta kasnije Jermenac Mikhtarjan preciznim udarcem još jednom je natjerao golmana Majka Menjana na kapitulaciju.

U 16. minutu već je moglo da bude 3:0. Bivši igrač Milana Turčin Hakan Čalhanoglu odlično je šutirao, ali nije imao sreće, pogodio je stativu.

I posle te situacije Inter je nastavio sa napadima dok su igrači Milana i dalje bili u “dubokom snu“. U 31. minutu Lautaro Martinez je pao u šesnaestercu protivnika, španski sudija Manzano pokazao je na penal, ali je nakon poziva iz VAR sobe i naknadnog pregleda sporne situacije promijenio prvobitnu odluku.

Ošamućeni ranim vođstvom gradskog rivala fudbaleri Milana nikako nisu uspijevali da uspostave ravnotežu, pa su mogli da budu zadovoljni što su na pauzu otišli samo sa dva gola minusa.

U drugom poluvremenu slika se popravila u korist domaćeg tima. Izborili su izabranici Stefana Piolija nekoliko dobrih situacija, a najbliži golu bili su u 53. minutu. Sandro Tonali je snažno šutirao sa 13-14 metara, ali je lopta pogodila stativu.

Mogao je Inter da stigne i do trećeg gola, odličnu priliku za svoj drugi pogodak na meču imao je Džeko, u finišu meča i rezervni igrač Roberto Galjardini, ali se nije najbolje snašao.

Imali su igrači Milana na ovom meču veliku podršku sa tribina, na stadionu je bio i srpski teniser Novak Đoković (u društvu Andreja Ševčenka, Paola Maldinija…), pokušali su Rosoneri da učine nešto više u nastavku, ali je to ipak bilo nedovoljno da se popravi rezultat. Na kraju je ostalo 2:0 za Inter. Zaslužena pobjeda za tim Simonea Inzagija.

Treba reći da je Rosonerima mnogo nedostajao najbolji strelac tima, Portugalac Rafael Leao, povrijedio se nedavno na meču sa Napolijem i nije bio u protokolu za ovaj duel. Vidjećemo da li će možda zaigrati u revanšu 16. maja.

Pobjednik ovog dvomeča igraće u finalu Lige šampiona protiv boljeg iz duela Real – Mančester Siti. Prvi meč u Madridu završen je neriješeno 1:1.

Finale je na programu 10. juna na Olimpijskom stadionu “Ataturk“ u Istanbulu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.