Ove daleke destinacije će ove godine biti jeftinije nego inače
ilustracija

Ove daleke destinacije će ove godine biti jeftinije nego inače

Turistički stručnjaci savjetuju da je sada je pravi trenutak da se putuje u Brazil, Argentinu, Tajland, Indiju i Rusiju, jer je devalvacija njihovih valuta učinila da su finansijski pristupačni većem broju putnika.

Mudri i iskusni turisti odlučuju gdje će putovati ne prema trenutnom raspoloženju, već biraju mjesta gdje je najjeftinije, a devalvacije valuta su dobar razlog da se kupi avionska karta za te zemlje. Ekonomska kriza i devalvacija lire učinila je da su mnogi na Antalijskoj rivijeri mogli da letuju za male pare. Lira je i dalje devalvirana, i to više od 30 odsto, ali su se turisti vratili, pa su i hotelijeri podigli cijene. Međutim, tajlandski baht je devalvirao za 2,5 odsto, što uz i onako povoljne cijene u ovoj zemlji daju dobar razlog da se odmor umjesto na Mediteranu provede na Puketu ili Pataji. 

Argentinski pezos je izgubio polovinu svoje vrijednosti i turistička ponuda u ovoj zemlji je izuzetno povoljna. Našim turistima je daleko da otputuju u Buenos Ajres, ali nije i do Moskve. Ruska prijestonica je nekada bila najskuplji grad na svijetu, ali su posle devalvacije rublje od 15 odsto, cijene na mnogim mjestima su kao i regionu a gradski prevoz jeftiniji.

Indijski rupi je slabiji za devet odsto, ali je našim putnicima mnogo zanimljivija informacija da je brazilski real devalvirao za 14 odsto, jer Karneval u Riju počinje 2. marta, pišu "Novosti".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.