Stjepan Hauser

Stjepan Hauser u rodnoj je Puli započeo osnovno muzičko obrazovanje, a srednjoškolsko je pohađao i završio u Rijeci. Dobitnik je 21 prve nagrade na županijskim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Iako tek u svojim dvadesetima, Stjepan Hauser je nastupao u više od 40 zemalja na svim kontinentima.

U januaru 2011. zajedno s Lukom Šulićem obradio je poznati hit Majkla Džeksona "Smooth Criminal", koji je u njihovoj violončelističkoj izvedbi u samo nekoliko dana postao hit na Ju Tjubu.

Te iste godine izveli su uživo "Smooth Criminal" u emisiji Elen De Dženeres uz veliko oduševljenje publike.

Stjepan Hauser i Luka Šulić potpisali su 2011. ugovor sa Sony Music Entertainment/Sony Masterworks koji zastupa Menart, i od tada nastupaju pod nazivom "2Cellos".

Turneju s Eltonom Donom započeli su 8. juna 2011. u Kardifu, nakon čega su poručili: „- Bilo je fenomenalno!!! Super nam je na turneji družiti se s Eltonom i ostatkom benda, odmah su nas prihvatili kao da se znamo već godinama i naravno, velika je čast svirati, učiti i družiti se svakodnevno s takvom živućom legendom! Elton je oduševljen i već nas je pozvao na put oko svijeta nakon ove europske turneje u slijedećih par mjeseci! To uključuje njegove velike spektakle."

Stjepan je i dečko poznate hrvatske pjevačice Jelene Rozge.

 

Objavljeno:  11. 10. 2016 - 10:26