Pomagač Džihadi Džona rekao zašto su mirne žrtve koje vode na pogubljenje

Svjedok smaknuća

Pomagač Džihadi Džona rekao zašto su mirne žrtve koje vode na pogubljenje

Bivši pripadnik Islamske države, sa kojim je u Turskoj razgovarao Sky News, tvrdi kako je bio prisutan kada je Džihadi Džon ubio japanskog taoca, novinara Kenjia Gota. On je jedni svjedok koji je do sada priznao da je uživo vidio brutalnog krvnika kako ubija.

Bivši prevodilac, koga su su nazvali Saleh, rekao je da se iza maske Džihadi Džona zaista krije Mohamed Emvazi, 26-godišnjak iz Londona, koji je u Islamskoj državi zadužen isključivo za ubijanje taoca koji dolaze sa Zapada.

Ukupno mu se pripisuje sedam smaknuća odrubljivanjem glava.

'Video sam kako ubija Kenjia Gota, malo izdaleka. Nakon što ga je ubio, došle su tri osobe koje su tijelo prenijele u auto. Nakon toga, Džon je otišao svojim putem. On je šef, on ne prima naredbe već govori drugima što da rade. Stalno je ponavljao - brže, brže, završimo s tim", ispričao je Saleh.

On navodi da Džihadi Džon uživa ugled među grupom jer je voljan da ubija zapadnjake.

"Možda zato jer ih ubija nožem. On je ubica koga svi poštuju. Sirijske zarobljenike može da ubija bilo ko, ali strance samo - Džon.

Saleh tvrdi da su taoce, prije nego što su stvarno ubijeni, zastrašivali lažnim egzekucijama. Zbog toga su taoci bili mirni na snimcima smaknuća.

"Rekli bi im da neće biti problema, da se ne brinu, da ih nećemo ubiti, da samo želimo da njihove vlade prestanu da napadaju ISIL. ", rekao je Saleh koji je bio zadužen da zarobljenike uvjerava kako će sve biti dobro.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.