Cipele na špic: Da, da vratile su se za proljeće 2014
Špic hit za 2014. godinu

Hit sezone

Cipele na špic: Da, da vratile su se za proljeće 2014

Tokom proteklih desetljeća ravne cipele na špic su dolazile i odlazile nebrojeno puta. Njihovi najupečatljiviji nastupi su usko vezani za ikonu Audrey Hepburn dajući im sasvim novi identitet 1950-ti i 1960-tih, a njihova dominacija na modnoj sceni se javila ponovno 1980-tih donoseći isti gorak ukus. Posljednjih nekoliko godina se na neki suptilan način najavio povratak ravnih cipela na špic, ali modni trendovi za 2014-tu su ih prigrlili i najavili apsolutni povratak, prenosi MZT.

I šik i udoban, ovaj stil cipela se još uvijek doživljava s nekom vrstom neprijateljstva, i jasno poručuje da nije za svakoga. No, uprkos svemu tome, modne revije za proljeće 2014 su dakazale da ravne cipele na špic mogu izgledati vrlo sofisticirano i elegantano, samo ako se nose na pravi način.

Ravne cipele na špic za proljeće 2014

Redefiniranje šik varijante iz noći u dan ravne cipele na špic za proljeće 2014 dolaze poboljšane sa osjećajem modernog i sa oštrijim senzibilitetom. Reorganizovan svježi dizajn koji se protežu od edgi do posve ženstvenog i stvarno raskošnog nudi uglađenu alternativu baletnih ravnih cipela. Jednostavne i sa sjajnim detaljima ravne cipele na špic obećavaju i čine da izgledate moderno, a pri tom su jako udobne.

Ako razmišljate da osvježite svoju kolekciju cipela za proljeće i ljeto 2014, možete biti sigurni da su ravne cipele na špic pravi izbor. Potražite inspiraciju na pisti i obratite pažnju na zlatne tonove.

Dragocjene zlatne

Ništa ne govori o luksuzu glasnije od tih divnih zlatnih tonova. Zlatne ravne cipele na špic uljepšane finim cvjetnim detaljima ili nježnim mašnama će uljepšati bilo koji obični outfit, definišući odjeću za dan i naglašavajući odjeću za noć.

Klasične crne

Jednostavne, nenametljive, ali tako nevjerovatno elegantne, klasične crne ravne cipele na špic su ikona među stilovima. Svaka čast blještavilu i duginim bojama, Dolce & Gabbana je ovo proljeće inspirisan čipkom i čuva stvari relevantnim i super-lijepim.

Nude vs cvjetni

Kad se razmišljate o pametnom ulaganju u ravne cipele na špic za proljeće i ljeto, dovoljno je reći da ne možete pogriješiti ni sa minimalističkim, nude pristupom, niti s hrabrijim cvijetnim dizajnom.Stvar koju treba imati na umu je vaš ormar za ovu sezonu, odlučujući u smislu onoga što bi najbolje upotpunilo vaš svakodnevni stil.

Razigrane tačkice i pruge

Gdje osnovne i minimalističke cipele na špic ne dolaze u obzir, možda neke razigrane sa tačkicama, ili neke sa šarenim prugama imaju bolje šanse u postizanju dojma modernog, zabavnog i razigranog. Nema granica za razne opcije dostupne za sezonu što je dokazano od strane Rufian i Tanje Tejlor.