Đurović: Crnoj Gori treba stabilna Vlada, dobar tim i puno pomoći
Gordana Đurović

Đurović: Crnoj Gori treba stabilna Vlada, dobar tim i puno pomoći

Crna Gora treba da pokaže da ispunjava sve što je zacrtala na putu ka Evropskoj uniji, jer ima priliku i ne mora da čeka balkanski voz, koji bi išao brzinom najsporije lokomotive, kazala je predsjednica Crnogorske panevropske unije prof. dr Gordana Đurović.

Navodi da sada ide tranzicija od privremenih 83, ka završnim mjerilima u pregovorima sa EU.

“Ovo je sad prilika za Crnu Goru da ide dalje u proces integracija, da usvaja evropske standarde, da jača svoje institucije, da ima pomoći Evropske unije, da ide jače u izgradnji infrastrukture, da priprema svoje ljude za konkuretno tržište i administraciju u biznisu, da pravi povoljniji ambijent za investitore, za ulaganja, za trgovinu”, poručila je Đurović za televiziju E.

Objašnjava da Crna Gora ima šansu za individaualno pristupanje. Dodaje i da Vlada pravi ambiciozne planove, da je integracija investicija, te da će završna mjerila pokazati kako će se podešavati nedavno usvojeni IBAR zakoni.

“Ne možemo se samo baviti otvaranjem tužilačkih istraga kojih ima beskrajno mnogo. Nekad se običan građanin pita – kako se toliko tužilačkih postupaka može istovremeno voditi? Treba da se bavimo onim što Evropsku komisiju interesuje, a to su rezultati. Idemo po svim fazama postupka, a krajnji su pravosnažne sudske presude i trajno oduzeta, dokazano stečena imovina kriminalom”, naglašava Đurović.

Izvor: TV E

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.