Zašto oralni seks treba da traje najviše sedam minuta?
ilustracija

Oralno zadovoljavanje

Zašto oralni seks treba da traje najviše sedam minuta?

Svakodnevno se vode rasprave o seksu, stručnjaci širom svijeta posvećuju tome svoja istraživanja, muškarci i žene trude se da poboljšaju svoj seksualni život, a na stranici thefrisky.com predlažu novo pravilo kad je u pitanju oralni seks.

O oralnom seksu svako ima svoje mišljenje, svoje razloge zašto uživa primajući ga i pružajući ga i svoje razloge zašto ne uživa u tome. Rijetko se raspravlja o tome koliko treba da traje, pa je očigledno došlo vrijeme i da se to uzme u obzir. 

Na stranici thefrisky.com objavljen je tekst o tome da oralno zadovoljavanje muškarca ne bi trebalo da traje duže od sedam minuta. Iza teksta stoji grupa žena, a ponudile su i objašnjenje zašto tako misle. 

Evo koji su njihovi argumenti: 

Peti minut

Početni entuzijazam pružanja oralnog seksa počinje da nestaje oko petog minuta. Žene se koncentrišu na to da zubima ne naprave pogrešan potez, na rad jezika, usana, pomeranje glave, održavanje pravog ritma... Pritom posmatraju partnerove reakcije pitajući se: 'Da li je blizu orgazma?', 'Uživa li?... 

Nakon sedam minuta

Nakon sedam minuta postaje dosadno. Misli žene počinju da lutaju. Kreće sastavljanje pliste šta sve treba da uradi u kući. Tada se javlja i bol u vratu, usnama, ustima i nije više zabavno. Bilo bi dobro izazvati muškarce i dati im krastavac da ga 'obrađuju' deset minuta pa da vide kako je to piše 24sata.rs.

Nakon deset minuta

Nakon deset minuta postaje zaista naporno. Ozbiljno, ako žena stalno mijenja tehniku to je zato što je bila prisiljena da uključi i ruke da joj usta ne bi iskočila. 

Jednostavno, ako oralni seks ne traje duže od sedam minuta, žena će više uživati pružajući oralni seks, a i muškarac će više uživati.