Borelj: Izgleda da niko ne može da zaustavi Netanjahua
Borelj/ - (Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Borelj: Izgleda da niko ne može da zaustavi Netanjahua

Obraćajući se novinarima na Generalnoj skupštini UN, šef diplomatije Žozep Borelj rekao je da je premijer Izraela Netanjahu jasno stavio do znanja da Izrael neće stati dok Hezbolah ne bude uništen.

- Ono što radimo jeste da izvršimo sav diplomatski pritisak na prekid vatre, ali izgleda da niko ne može da zaustavi Netanjahua, ni u Gazi ni na Zapadnoj obali - rekao je Borelj.

Borelj je rekao da podržava predlog o prekidu vatre koji predvode SAD i Francuska o 21-dnevnom prekidu vatre u Libanu, koji je Izrael do sada ignorisao dok sprovodi bombardovanja u kojim je od početka nedelje poginulo više od 700 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.